O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Sastanak vrhovne uprave Družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Otočcu

1/2
Sastanak vrhovne uprave Družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Otočcu
Sastanak vrhovne uprave Družbe sestara Presvetog Srca Isusova u OtočcuSastanak vrhovne uprave Družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Otočcu
Objavljeno: 06-06-2021

OTOČAC - Vrhovna uprava Družbe sestara Presvetog Srca Isusova održala je u subotu 5. lipnja radni sastanak - vijeće u samostanu Družbe u Otočcu, pod predsjedavanjem vrhovne poglavarice č. m. Dobroslave Mlakić. Na sastanku su bile i zamjenica vrhovne poglavarice i prva savjetnica s. Robertina Medven, treća savjetnica s. Lidija Turić – ujedno tajnica Družbe, četvrta savjetnica s. Kristina Tunjić i vrhovna ekonoma s. Bernardina Maslać.

Raspravljao se o puno tema, a ponajviše o 100. obljetnici smrti utemeljiteljice Družbe službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Postulatorica za proglašenje službenice Božje majke Marije Krucifikse Kozulić s. Dobroslava Mlakić istaknula je kako taj naziv nosi jer je čitav život posvetila siromašnoj djeci i mladeži. Priskrbila im je sve u životu i stan hranu, ali velika je u tome jer se jako brinula za obrazovanje osobito ženske djece, zaključila je. Majka Marija Krucifiksa Kozulić sav je život posvetila odgoju i obrazovanju siromašne djece i mladeži. Osnivateljica je i graditeljica karitativno-socijalnih ustanova u Rijeci i utemeljiteljica autohtone hrvatske redovničke zajednice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova. Bilo je riječi i o Godini sv. Josipa, te o raznim unutarnjim temama Družbe.

Domaćica je bila voditeljica Samostana Družbe u Otočcu s. Ljubomira Lešić, a pridružile su se i s. Gema, s. Judita i s. Ciprijana.

I.B. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!