O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tijelovo proslavljeno u Zavalju

1/2
Tijelovo proslavljeno u Zavalju
Tijelovo proslavljeno u ZavaljuTijelovo proslavljeno u Zavalju
Objavljeno: 05-06-2021

ZAVALJE - U četvrtak 3. lipnja u Zavalju, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije koja se nalazi na teritoriju susjedne BiH, proslavljena je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo. 

Misu je predvodio domaći župnik i župnik Boričevca i Donjeg Lapca Dino Rupčić. Na misi su se okupili župljani u narodnim nošnjama, koji su i nosili baldahin iznad Presvetog.

-Otajstvo koje danas slavimo, tajnu Presvetog Oltarskog Sakramenta i Isusa Krista koji je u nama prisutan u liku kruha i vina, nešto je izuzetno, tipično kršćansko, čega nema niti u jednoj religiji. Otajstvo euharistije u središtu je kršćanskog života svakog vjernika - istaknuo je u uvodu vlč. Rupčić.

-Euharistijom slavimo uspomenu na posljednju Isusovu večeru a apostol Pavao je dodao da time iščekujemo konačni Isusov dolazak. Isus je novi Jaganjac s kojim počinje novi savez pod prilikama kruha i vina. Isus u pričesti je dar, a iz tog božanskog dara proizlazi obveza da postanemo drukčiji, da prema ljudima budemo onakvi kakav je Isus bio prema nama. Tko od ovog kruha blaguje, živjet će zauvijek - zaključio je propovjednik.

Nakon mise održana je procesija oko župne crkve u kojoj se slavila euharistija.

IKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!