O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Novi natječaj za uspostavu proizvođačkih grupa i organizacija

1/1
Novi natječaj za uspostavu proizvođačkih grupa i organizacija
Novi natječaj za uspostavu proizvođačkih grupa i organizacija
Objavljeno: 04-06-2021

OTOČAC - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 2. lipnja četvrti Natječaj za provedbu Podmjere 9.1. „Uspostava grupa i organizacija proizvođača u poljoprivrednom i šumarskom sektoru“ – provedba tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“.

Svrha natječaja je dodjela potpore za provođenje aktivnosti predviđenih poslovnim planovima priznatih proizvođačkih organizacija najduže za prvih pet godina od priznavanja, u cilju olakšavanja izlaska na tržište, a time i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, a prihvatljivi korisnici su proizvođačke organizacije koje su priznate nakon 1. siječnja 2018. godine i kojima je odobren Poslovni plan od Ministarstva poljoprivrede.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po natječaju je 10.000.000 kuna, a potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 500.000 eura, odnosno maksimalno do 100.000 eura godišnje u protuvrijednosti u kunama. Intenzitet javne potpore iznosi 100 posto.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 14. lipnja do 14. srpnja ove godine – obavještavaju iz Agencije.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!