O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Eko Krivi Put 2021.

1/1
Eko Krivi Put 2021.
Eko Krivi Put 2021.
Objavljeno: 02-06-2021

SENJ - Konjički klub „Ana“ iz Senja i Ured za Poljoprivredu Primorsko- goranske županije, a pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije i Ministarstvo poljoprivrede, organiziraju 3. Izložbu konja i OPG proizvoda pod nazivom „Eko Krivi Put 2021.“. Izložba će biti 19. lipnja, naravno u Krivom Putu.

Cilj ove izložbe je unaprjeđenje i očuvanje autohtone pasmine konja „hrvatski hladnokrvnjak“, iako će na smotri biti moći vidjeti i pasmine krava poput solers, limuzina, sarola, sgnusa i segija itd. 
Treba naglasiti kako je hrvatski hladnokrvnjak najbrojnija izvorna pasmina konja u Hrvatskoj, ali i općenito najbrojnija hrvatska pasmina konja. Kroz stoljetnu tradiciju uzgoja hrvatski hladnokrvnjak je postao sastavni dio povijesti, kulturnih i tradicijskih običaja. Ovu pasminu karakterizira specifičan put formiranja u vrlo ekstenzivnoj tehnologiji, uz veliki utjecaj stranih hladnokrvnih pasmina te velika sposobnost adaptacije na nepovoljne klimatske prilike i uvjete držanja.

Njegova važna uloga danas kao pasmine konja koja se uzgaja u visokom stupnju ekstenzivne (pašnjačke) tehnologije, je u očuvanju biološke raznolikosti zaštićenih krajolika, a kroz to ima veliki potencijal u ekološkoj proizvodnji hrane sukladno trendovima.
 

J.T./M.K.

Foto: arhiv

Podijeli novost na društvenim mrežama!