O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ispraćaj postrojbe HKV u operaciju KFOR na Kosovu

1/2
Ispraćaj postrojbe HKV u operaciju KFOR na Kosovu
Ispraćaj postrojbe HKV u operaciju KFOR na KosovuIspraćaj postrojbe HKV u operaciju KFOR na Kosovu
Objavljeno: 18-05-2021

OTOČAC - U vojarni „9. gardijske brigade Vukovi“ u Gospiću je jučer održan svečani ispraćaj Motorizirane satnije Hrvatske kopnene vojske u sastavu 35. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo.

Svečanom ispraćaju nazočio je ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OS RH brigadni general Ivan Turkalj, zapovjednik Motorizirane bojne Vukovi Gardijske mehanizirane brigade bojnik Antonio Tokić, Zapovjednik obavještajne pukovnije pukovnik Zvonimir Rogić i drugi.

Istaknuvši kako je ponosan što se po prvi puta u ovu NATO misiju, uz već postojeće snage upućuje i deklarirana pješačka satnija, ministar obrane ističe kako ovime Republika Hrvatska kao vjerodostojna članica NATO-a, neposredno doprinosi stabilnosti i očuvanju mira jugoistoka Europe.

„Budući da je riječ o našem neposrednom okružju, naša odgovornost je veća i iziskuje od nas aktivan angažman i uključenje u procese koji se odvijaju u tom prostoru. Svima nam je dobro poznato kako je došlo do promjene sigurnosne paradigme i percepcije sigurnosti u cijelome svijetu i svjesni smo kako se sigurnost ne brani samo na granicama Hrvatske, već tamo gdje ugroza nastaje“, rekao je ministar Banožić.

U ovoj prigodi, ministar je još jednom izrazio svoje uvjerenje kako će hrvatski vojnici svojim znanjem i sposobnostima uvelike pridonijeti stvaranju stabilnog i sigurnog okruženja.

„Ulaganje u znanje i sigurnost, ulaganje je u stabilnost, prosperitet i blagostanje svakog pripadnika i naše domovine. Upravo NATO operacija KFOR idealna je prilika za jačanje sigurnosti jer sudjelovanjem u međunarodnom okružju uz predan rad s najboljima, možemo postati brži, bolji i spremniji odgovoriti na sve ugroze koje se pred nas stavljaju“, ističe Banožić.

Na kraju, pripadnicima 35. hrvatskog kontingenta ministar obrane poručuje: „Zadaća na koju krećete je zahtjevna i odgovorna. Vodite računa jedni o drugima i neka vam je sigurnost kolega, ali i vaša osobna na prvom mjestu“.

Načelnik Glavnog stožera hrvatskim vojnicima uoči odlaska u NATO operaciju KFOR poručio je kako Hrvatska vojska angažmanom u spomenutoj operaciji pokazuje da je spremna preuzeti svoj dio tereta i odgovornosti doprinoseći izgradnji sigurnijeg i stabilnijeg svijeta pri čemu nas motivira i naše vlastito povijesno iskustvo od prije trideset godina.

MORH/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!