O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Podnesen zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za sektor proizvodnje jaja

1/1
Podnesen zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za sektor proizvodnje jaja
Podnesen zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za sektor proizvodnje jaja
Objavljeno: 05-05-2021

OTOČAC – Početkom travnja Ministarstvo poljoprivrede zaprimilo je drugi zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, a odnosi se na sektor proizvodnje jaja. Podnositelj zahtjeva je Udruga za znanost o peradi. Svaka fizička ili pravna osoba koja ima pravni interes i koja ima sjedište ili prebivalište u Hrvatskoj može u roku od 30 dana od dana objave ove obavijesti podnijeti prigovor na podneseni zahtjev sukladno članku 98. stavku 6. Zakona o poljoprivredi.

Ministarstvo poljoprivrede uspostavlja dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda - Dokazana kvaliteta -  radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promocije domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda putem jedne, jedinstvene prepoznatljive oznake.  

Nacionalni sustav kvalitete osmišljen je kako bi se dodatno označilo poljoprivredne i prehrambene proizvode više kvalitete odnosno proizvode s posebnim karakteristikama unutar pojedinih sektora, između ostalih, voća mlijeka, mesa, jaja, povrća. Naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, prerade, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima. Osim informiranja potrošača o dodanoj vrijednosti proizvoda, ovaj sustav štiti i proizvođače od nepoštenih praksi – priopćavaju iz Ministarstva poljoprivrede.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!