O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Apel Hrvatskih šuma u svezi paljenja suhe trave

1/1
Apel Hrvatskih šuma u svezi paljenja suhe trave
Apel Hrvatskih šuma u svezi paljenja suhe trave
Objavljeno: 09-03-2021

GOSPIĆ - Hrvatske šume d.o.o. Uprava šuma Podružnica Gospić apelira na građene da savjesnim i odgovornim ponašanjem izbjegnu štetne posljedice koje nastaju neopreznim paljenjem vatre na otvorenom.

U proteklom periodu na području UŠP Gospić došlo je do većeg broja požara koji su se zbog nepažnje proširili na veliku površinu te zahvatili i šumske sastojine prouzročivši veliku materijalnu štetu. Tijekom vikenda požar koji se proširio s poljoprivrednih površina zahvatio je područje uz autocestu kao i borove kulture koje se nalaze u blizini. O razmjeru nastalih šteta govore fotografije snimljene na samom požarištu.

U cilju sprečavanja nastanka novih požara molimo građane da savjesnim ponašanjem svi skupa spriječimo daljnje nepoželjne posljedice pridržavajući se slijedećih savjeta: loženje vatre na otvorenom dozvoljeno isključivo uz prethodnu najavu i odobrenje vatrogasne postrojbe, u protivnom je kažnjivo; vatru ne palite za vjetrovita vremena, za vrijeme sušnih razdoblja, u blizini miniranih i minsko-sumnjivih površina; prostor oko mjesta predviđenog za spaljivanje očistite od zapaljivog raslinja kako biste spriječili širenje požara;  pripremite sredstva za gašenje požara; ne spaljujte istovremeno velike površine i apeliramo na osobe starije životne dobi i lošeg zdravstvenog stanje da ne pale biljni otpad – poručuju iz UŠP Gospić.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!