O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Zahtjevi za dječji doplatak do 1. ožujka

1/1
Zahtjevi za dječji doplatak do 1. ožujka
Zahtjevi za dječji doplatak do 1. ožujka
Objavljeno: 29-01-2021

OTOČAC - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje podsjeća korisnike doplatka za djecu da do 1. ožujka 2021. trebaju podnijeti zahtjeve kako bi mogli bez prekida nastaviti primati doplatak i u 2021. godini.

Dohodovni cenzus i dalje iznosi 2.328,20 kuna prosječno mjesečno po članu kućanstva, odnosno 70 posto proračunske osnovice koja za 2021. godinu iznosi 3.326 kuna.

Zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu podnosi se područnoj službi odnosno uredu HZMO-a prema prebivalištu podnositelja zahtjeva.

Uz zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu potrebno je za sebe i druge članove kućanstva dostaviti potvrdu poslodavca o svoti naknade koju je isplatio zbog bolovanja na teret sredstava HZZO-a, potvrde centra za socijalnu skrb o ostvarenoj novčanoj naknadi roditelja njegovatelja i njegovatelja te o udomiteljskoj naknadi i potvrdu o plaći, mirovini ili drugom oporezivom dohotku ostvarenom u inozemstvu.

Također je omogućeno podnošenje e-zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu putem e-Usluga HZMO-a u sustavu e-Građani – obavještavaju iz HZMO-a.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!