O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Širokopojasni internet na području Gacke, Like i Krbave

1/1
Širokopojasni internet na području Gacke, Like i Krbave
Širokopojasni internet na području Gacke, Like i Krbave
Objavljeno: 23-01-2021

OTOČAC - Otočki gradonačelnik Stjepan Kostelac potpisao je sporazum o suradnji na Projektu razvoja širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, prihvatljivog za sufinanciranje iz EU fondova. Potpisnici ovog sporazuma su Grad Otočac, Grad Gospić i Općina Plitvička Jezera. Inicijativa za pokretanje ovog Projekta je iz 2017. godine.

Sporazum i poslovi na regionalnom nivou su bili blokirani prošlu godinu jer Grad Otočac nije imao proračun pa gradonačelnik Kostelac nije mogao potpisati sporazum. Zato se nisu mogli poduzimati radnje u okviru javnog poziva - iskaza interesa, dostava prijava, kako bi se iskoristila sredstva iz EU fondova.

Ukupna vrijednost troškova projekta iznosi 98.234.000 kuna, predviđeni ukupni iznos vlastitog udjela sufinanciranja troškova projekta za Otočac, Gospić i Plitvička Jezera je 20.132.000 kuna s uključenim troškovima PDV-a.

Vlastiti udjeli za svaku sporazumnu stranu su: Grad Otočac 7.094.934,55 kuna, Grad Gospić 9.756.778,85 kuna i Općina Plitvička Jezera 3.280.038,99 kuna.

Slijedi osnivanje zajedničkog poduzeća i daljnje aktivnosti na realizaciji projekta – priopćavaju iz Grada Otočca.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!