O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Knjiga svuda i svima

1/1
Knjiga svuda i svima
Knjiga svuda i svima
Objavljeno: 09-11-2020

OTOČAC - Iako je ovogodišnji Interliber zbog pandemije koronavirusa otkazan, Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore pobrinula se da ljubitelji pisane riječi ipak ne ostanu zakinuti za užitak čitanja i kupovine knjiga po povoljnim cijenama. Naime, od 10. do 15. studenoga održat će se projekt "Knjiga svima i svuda" koji će sajamske aktivnosti prenijeti na online platformu te u knjižare diljem cijele Hrvatske.

"U projektu će sudjelovati više od 120 knjižara iz cijele zemlje, knjige će se nuditi po akcijskim, sajamskim cijenama, a čitatelji će ih moći kupiti preko posebne web stranice na portalu Zajednice nakladnika i knjižara HGK. Uz to ćemo nuditi i poseban Premium program preko trećeg programa HRT-a i našeg YouTube kanala kroz koji će birani autori predstavljati svoje naslove", pojasnio je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina.

Spomenuti Premium program birat će trio istaknutih urednika i autora Ivica Prtenjača, Sanja Baković i Kruno Lokotar, a riječ je o 30-ak intervjua i drugih video formata putem kojih će odabrani pisci prezentirati svoje nove knjige.

"Projektom 'Knjiga svima i svuda' omogućavamo izdavačima i autorima da nastave raditi na ekonomski i epidemiološki odgovoran način. S druge strane, i čitatelji imaju priliku iz sigurnosti svog doma vidjeti i čuti iz prve ruke razmišljanja pisaca te kupiti knjige po promotivnim cijenama. Vjerujem da će to svima olakšati ovo razdoblje izolacija i karantena, kad nam je svima knjiga još bolji prijatelj nego inače", istaknuo je Kozina, najavivši da će se uskoro i održati konferencija za novinare s detaljnim predstavljanjem projekta.

Organizator platforme "Knjiga svuda i svima" je Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a suorganizatori su Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom