O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Provokacija predsjednika ‘Srba iz regiona’: Više je nestalih Srba nego Hrvata

1/1
Provokacija predsjednika ‘Srba iz regiona’: Više je nestalih Srba nego Hrvata
Provokacija predsjednika ‘Srba iz regiona’: Više je nestalih Srba nego Hrvata
Objavljeno: 24-10-2020

Predsjednik “Saveza Srba iz regiona” Miodrag Linta i bivši zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije prozvao je jučer u službenom priopćenju hrvatske vlasti. Tvrdi da Hrvatska blokira rješavanje pitanja više od 1.700 nestalih Srba, jer se na službenom hrvatskom spisku nestalih nalazi – više Srba nego Hrvata.

“Predstavnici hrvatske vlasti u javnosti godinama iznose podatak o 1.869 nestalih građana Hrvatske ali uporno odbijaju da kažu da od toga broja više od 1.100 su nestali Srbi, a manje od 800 su nestali Hrvati”, naglasio je Linta.

Prema njegovim idejama, Srbija bi trebala tražiti od hrvatske strane da objavi nacionalnu pripadnost nestalih građana jer će se na taj način onemogućiti dalja manipulacija službenog Zagreba s rješavanjem pitanja nestalih.

“Dvodnevni boravak predsjednika hrvatske Komisije za nestale Stjepana Sučića u Beogradu, gdje se razgovaralo o temi nestalih osoba, potvrđuje da u Hrvatskoj nema političke volje riješiti pitanje nestalih Srba”, ocijenio je Linta te je prozvao Sučića za laž kada je u dopisniku Hrvatske radio-televizije u Beogradu izjavio da Srbija godinama koči rješavanje pitanja nestalih i uskraćuje informacije o skrivenim i premještenim grobnicama.

“Sučićeva izjava predstavlja vrhunsko licemerje”. Ispada da Hrvatska tobože želi riješiti pitanje nestalih, ali Srbija tobože opstruira to pitanje.”

Podsjetimo, Hrvatska i Srbija dogovorile su se u petak u Beogradu koje lokacije treba pretražiti u potrazi za 1.900 nestalih osoba.

Dnevno.hr

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!