O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinu

1/13
Dodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinu
Dodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinuDodijeljena Javna priznanja Grada Senja za 2019. godinu
Objavljeno: 03-07-2020

SENJ - Danas, 3.srpnja je u sali Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva u Senju na simboličan način održana svečana dodjela Javnih priznanja Grada Senja za 2019. godinu, uz prigodnu zahvalu svima koji su svojim predanim i nesebičnim radom u društvenim, gospodarskim, kulturnim, obrazovnim i sportskim područjima uvelike doprinijeli ugledu i promociji grada Senja. Ovogodišnja dodjela, zbog epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa,  upriličena je u drugačijim okolnostima, no bez obzira na skromniju dodjelu, Grad Senj je s velikom zahvalnošću nagrađenima odao dužno poštovanje i priznanje za sve zasluge koje je Odlukom o dodjeli javnih priznanja Grada Senja za 2019. godinu donijelo Gradsko vijeće Grada Senja na svojoj 26. sjednici dana 26. svibnja 2020. godine.

Svečanu dodjelu Javnih priznanja otvorio je Ivan Prpić, ravnatelj PUO Milutin Cihlar Nehajev u Senju, koji je pozdravnim govorom izrazio dobrodošlicu prisutnima.

Prigodnim govorima nazočnima su se obratili gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina i Predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović koji su od srca čestitali laureatima, dobitnicima ovogodišnjih priznanja.

Počasnim građaninom Grada Senja proglašen je Hrvoje Giaconi za veliki doprinos na području kulturnog života te očuvanju kulturne i spomeničke baštine Grada Senja.

Javnim priznanjem Grada Senja za životno djelo posthumno je nagrađen Milan Galić za veliki doprinos na području kulturnog, društvenog i političkog života te promociji vrijednosti  i ugleda Grada Senja. Nagradu je preuzela njegova supruga Mira Galić.

Nagrade Grada Senja uručene su Silviu Milinu za veliki doprinos promicanju vjerskog života, predani svećenički rad te očuvanje crkvene, kulturno – povijesne i spomeničke baštine Grada Senja te Krešimiru Stanišiću za veliki doprinos na području kulturnog života Grada Senja te očuvanju i baštinjenju senjske čakavštine. Zatim, Nagrada Grada Senja dodijeljena je i Nenadu Mlinariću i Anti Prpiću za nesebičnu pomoć i solidarnost s drugima, izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku, u znak zahvalnosti za darovanu krv. Kao dobrovoljni darivatelji krvi, aktivni su i dalje, a svojom plemenitošću spasili su brojne živote. Nagrada Grada Senja dodijeljena je i Senjskoj ligi protiv raka za veliki doprinos i dugogodišnju požrtvovnost u volonterskom radu na dobrobit građana Grada Senja te EKO OPG Samaržija za uspješno i prepoznatljivo djelovanje u gospodarstvenom životu na području Grada Senja.

U ime svih nagrađenih, okupljenima se obratio dobitnik Nagrade Grada Senja vlč. Silvio Milin, dekan Senjskog dekanata i začasni kanonik Senjskog kaptola.

Svojim stihovima na senjskoj čakavštini, prisutne je počastio i sam nagrađeni Krešimir Stanišić, jedan od doajena  pjesništva na čakavskom dijalektu.

Grad Senj / I.B.

Foto: D.Brozičević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom