O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Crveni križ se zacrvenio od sramote! Hvale se prosvjedom protiv mise u katedrali

1/1
Crveni križ se zacrvenio od sramote! Hvale se prosvjedom protiv mise u katedrali
Crveni križ se zacrvenio od sramote! Hvale se prosvjedom protiv mise u katedrali
Objavljeno: 17-05-2020

U moru skandaloznih izjava, isticanja zločinačkih totalitarnih simbola, izrečenih prijetnji i uvreda posebice se ističe sudjelovanje Crvenog križa na prosvjedu protiv svete mise za žrtve bleiburške tragedije i križnih puteva.

Kako su i sami objavili na svom Instagram profilu, radi se o Višenamjenskoj terenskoj jedinici Crvenog križa Općine Centar Sarajevo koji su aktivno sudjelovali na prosvjedima pružajući osnovnu medicinsku podršku okupljenima, piše HMS.ba.

Prosvjednici protiv molitve za žrtve komunističkog režima, pri tom, nisu poštivali ni minimum propisanih epidemioloških mjera, kao što su zabrana masovnih okupljanja i držanja fizičke distance, što iz fotografija i videa je očito.

Na prosvjedu je sudjelovalo oko dvije tisuće ljudi.

Važno je spomenuti da su pripadnici Crvenog križa objavili kako su na prosvjedu sudjelovali kao aktivni prosvjednici, ne samo kao servis u sprječavanju širenja korona virusa, da su nosili parole protiv kardinala Puljića i mise za žrtve Bleiburga.

Inače, Crveni križ međunarodna je humanitarna organizacija sa sjedištem u Ženevi. Utemeljio ju je Henri Dunant. U svakoj državi postoji samo jedan nacionalni Crveni križ (koji se dijeli na gradske i općinske organizacije itd.), a nacionalna društva ujedinjuju se u Međunarodnu federaciju Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

U pojašnjenju načela neutralnosti stoji da se Pokret Crvenog križa, kako bi sačuvao povjerenje sviju ne opredjeljuje u raspravama vjerske, klasne, rasne ili političke prirode što svakako nije slučaj s današnjim skupom “antifašista” u Sarajevu koji su promovirali komunističku totalitarnu ideologiju te uputili poruke netrpeljivosti prema Hrvatima i katolicima.

Ostaje vidjeti hoće li više instance Crvenog križa u FBiH i BiH reagirati na ovakvo djelovanje spomenute Jedinice iz Općine Centar te hoće li Međunarodni Crveni križ adekvatno sankcionirati ovakvo nedopustivo svrstavanje suprotno načelima neutralnosti i nepristranosti.

Maxportal.hr

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!