O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ukinuta karantena za Udbinu

1/1
Ukinuta karantena za Udbinu
Ukinuta karantena za Udbinu
Objavljeno: 26-04-2020

GOSPIĆ - Nakon pomno analizirane situacije u posljednjih 14 dana, Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije zaključio je da su se stekli povoljni epidemiološki uvjeti za ukidanje karantene za područje naselja Udbina. Stožer će i dalje vrlo pomno pratiti situaciju na Udbini te ukoliko se pogorša epidemiološka situacija moguće je ponovno donošenje određenih epidemioloških mjera.

Sustav izdavanja e-propusnica i dalje ostaje obvezan za osobe s područja naselja Udbina. Stoga dajemo naputak Stožeru civilne zaštite Općine Udbina da vrlo pomno analizira izdavanje propusnica kako bi se održala povoljna epidemiološka situacija na Udbini.

Što se tiče Doma za stare i nemoćne na Udbini sve mjere koje su se poduzimale do sada nastavljaju se.

Stožer Ličko-senjske županije zahvaljuje se stanovnicima Udbine na razumijevanju i odgovornom ponašanju. Do ovog uspjeha došli smo zajednički vašim striktnim pridržavanjem  epidemioloških mjera.

Zaključak o ukidanju karantene stupa na snagu 27. travnja 2020. godine (ponedjeljak) u 00,00 sati.

Vezano za situaciju korona virusa, osmi dan za redom nema novooboljelih osoba.

Provedeno je testiranje oboljelih osoba s područja Novalje, rezultati testiranja su negativni. Broj izliječenih osoba na području Ličko-senjske županije se povećao na tri.

U posljednja 24 sata uzeta su dodatna 2 uzorka, pristigla su 3 negativna rezultata testiranja te se čeka rezultat 1 uzetog uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od čega su tri osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 300 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 139 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije nad 90 osoba na području Ličko-senjske županije, kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljene su dvije dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojave nisu potvrđene.

U protekla 24 sata nije utvrđeno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Stožer CZ LSŽ

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!