O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obavijest za prijevoznike

1/1
Obavijest za prijevoznike
Obavijest za prijevoznike
Objavljeno: 13-03-2020

Budući je zbog mjera koje se provode radi sprječavanja širenja Coronavirus-a (COVID -19), prijevoz putnika na određenim međunarodnim linijama potrebno privremeno prekinuti pozivamo prijevoznike da ovome Ministarstvu, kao nadležnom tijelu za izdavanje dozvola Zajednice, čim prije, dostave obavijest o svim međunarodnim redovnim autobusnim linijama za koje procjenjuju da ih do daljnjega nije moguće održavati.

U obavijesti je potrebno navesti relaciju na kojoj se prijevoz obavlja, Klasu i Urbroj pod kojim je dozvola  izdana te  broj linije u upisniku. Obavijest Ministarstvu o privremenom prekidu  prijevoza potrebno je dostaviti elektroničkim putem, na e-adresu: medjunarodni.cestovni.prijevoz@mmpi.hr.

O obustavi prijevoza na navedenim linijama prijevoznici su dužni izvijestiti i putnike  te autobusne kolodvore koje koriste po voznom redu. Naime, u skladu s člankom 11. Uredbe (EZ) br. 1073/2009 Europskog parlamenta i Vijeća od 21. listopada 2009.o zajedničkim pravilima za pristup međunarodnom tržištu usluga prijevoza običnim i turističkim autobusima i o izmjeni Uredbe (EZ) br. 561/2006, osim u slučaju više sile, prijevoznik koji pruža redovitu uslugu prijevoza mora, do isteka roka važenja dozvole, poduzeti sve mjere kako bi osigurao uslugu prijevoza koja ispunjava standarde u pogledu kontinuiteta, redovitosti i kapaciteta te druge uvjete koje je propisalo nadležno tijelo u skladu s člankom 6. stavkom 3.

Kako se radi o privremenim mjerama koje se provode radi zaštite zdravlja stanovništva, prijevoznici zbog neobavljanja prijevoza putnika na međunarodnim linijama za koje dostave obavijest ovome Ministarstvu, ne bi bili sankcionirani za razdoblje u kojem su izvanredne mjere na snazi.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Podijeli novost na društvenim mrežama!