O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Beograd na nogama, crnogorski patrijarh Srbima uvalio prst u oko

1/1
Beograd na nogama, crnogorski patrijarh Srbima uvalio prst u oko
Beograd na nogama, crnogorski patrijarh Srbima uvalio prst u oko
Objavljeno: 21-01-2020

Gostujući na zagrebačkoj televiziji “Z1” poglavar Crnogorske crkve Miraš Dedeić imao je veliki broj izjava koje su digle pravu buru negodovanja u Srbiji, ili kako prenose prozvani susjedi –  “zbog kojih se polemiše na čitavom Balkanu“.

Dedeić su u svojim opservacijama dotaknuo i sporta, odnosno nedavno odigrane utakmice europskog rukometnog prvenstva između Crne Gore i Srbije u kojoj su Srbi izvukli – deblji kraj.

Crnogorci su svladali rukometaše Srbije 22:21 u infarktnoj završnici. Zbog svega što se ovih dana događa između te dvije države, sportsko natjecanje visoke razine ipak nije izbjeglo političke konotacije nego je poslužilo svrsi.

Srpski mediji prenose kako je Dedeić pokazao da otvoreno mrzi Srbiju, a najviše ih je zaboljela slijedeća izjava:

“Meni osobno je to velika pobjeda i više volim što su njih pobijedili nego da su dobili prvenstvo Europe“.

Međutim ono što je možda još zanimljivije od spomenutoga je patrijarhov stav o granatiranju Dubrovnika od strane JNA snaga za vrijeme Domovinskog rata.

Voditelj emisije je pitao crnogorskog mitropolita što misli o agresiji na Dubrovnik na što je dobio slijedeći odgovor.

“Rušenje jedne države, jednog grada, napadi na grad, takve stvari se ne dozvoljavaju. Dubrovnik nije samo grad Hrvatske, nego cijele Europe. Liberalni savez s Cetinja poručio je 1991. godine Hrvatima i Hrvatskoj državi: ‘Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam Dubrovniče‘, mi to stalno ponavljamo. Napade na Dubrovnik ne osuđuje samo Europa, to osuđuje cijeli svijet! Naravno i mi smo to osudili, iako je tu bilo i Crnogoraca”.

Dnevno.hr.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom