O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

"Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju

1/10
"Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju
"Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju "Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju "Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju "Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju "Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju "Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju "Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju "Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju "Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju "Umjetnici pomažu" - održana umjetnička večer u Senju
Objavljeno: 11-12-2019

SENJ - U sklopu senjskog Adventa, a u organizaciji Gradske knjižnice Senj i Senjske lige protiv raka u senjskoj je knjižnici održana umjetnička večer i blagdansko druženje humanitarnog karaktera pod nazivom „Umjetnici pomažu“.

Brojna publika uživala je u kulturnom programu punom dobre glazbe i stihova, a uz moderatoricu Anu Prpić Rogić, stihove su kazivali poznati zavičajni pjesnici Krešimir Stanišić i Klara Polak Poljarević, a glazbom je druženje oplemenio Nenad Petković.

Umjetnički program podijeljen na cjeline stihovima i glazbom je opjevao ženu jer je ona u Senju snažno pogođena karcinomom, a druga cjelina bila je posvećena Senju i Senjanima jer je cijela večer i zamišljena kao pomoć oboljelim sugrađanima, a nažalost, čak 10 posto Senjana boluje od te teške bolesti. Završna cjelina stavila je, u duhu nadolazećeg Božića,  naglasak na optimizam, nadu i vjeru u bolje sutra.

Uz to, posjetitelji su imali prilike kupiti umjetničke fotografije senjskih branitelja-fotografa Mirne Smetane Škurla, Miroslava Martulaša, Marina Dobrine, Ante Španića, Dade Nekića, Krešimira Raguža, Alena Nagyja i Mladena Rukavine kao i ručno izrađene čestitke i straničnike umjetnice Jadranke Vukelić te knjige po povoljnim cijenama. Organizirana je i humanitarna tombola čiji je nagradni fond bio bogat zahvaljujući velikodušnosti velikog broja senjskih obrtnika, institucija i ugostitelja.

-Večeras smo se lijepo zabavili i ugodno podružili, a  uz to učinili dobro djelo jer sav prihod priredbe „Umjetnici pomažu“ ide u dobre ruke, našoj Ligi koja pomaže Senjanima oboljelima od raka. Svim dionicima programa te svima koji su dali obola ovoj akciji jedno veliko, od srca hvala. A, puno hvala i posjetiteljima na velikom odazivu i što su svojim dolaskom pokazali svoje veliko srce i podržali ovu plemenitu akciju. Obzirom na pozitive reakcije publike, vjerujemo da će ova  prosinačka večer i humanitarno druženje u knjižnici postati tradicionalno. Vidimo se i dogodine  u istome, a pretpostavljam i u proširenom sastavu jer umjetnika i velikodušnih srdaca u našeg gradu, hvala bogu, ne nedostaje, rekli su Ana Prpić Rogić, ravnateljica Gradske knjižnice Senj te dr. Miroslav Prpić, predsjednik Senjske Lige protiv raka.

Gradska knjižnica Senj od srca zahvaljuje: Senjskoj Ligi protiv raka na uvijek dobroj suradnji, Nenadu Petkoviću na krasnoj svirci, Krešimiru Stanišiću i Klari Polak Poljarević na divnim stihovima, Jadranki Vukelić na umjetničkim čestitkama i straničnicima, braniteljima-fotografima na krasnim fotografijama, velikodušnim sponzorima tombole (konoba Kiko, OPG Guslice Melnice, HIR d.o.o, konoba Stari grad, restoran Uskok, restoran Tropicana, obrt Barbara, trgovina Paprika, OPG Papić, Klub maturanata senjske gimnazije, konoba Lavlji dvor), brojnim posjetiteljima na pažnji i dolasku te donacijama, i medijima na praćenju.

 

Tekst: Ana Prpić Rogić

Foto: Dorotea Prpić

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom