O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Peđa Grbin napao ministra zbog znakovlja ATJ Lučko

1/1
Peđa Grbin napao ministra zbog znakovlja ATJ Lučko
Peđa Grbin napao ministra zbog znakovlja ATJ Lučko
Objavljeno: 09-09-2019

U Lučkom je u subotu svečano obilježena 29. godišnjica osnutka Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko koja se tijekom Domovinskog rata proslavila kao jedinica za posebne namjene, na početku rada odrađivala vojna zadatke i postala simbol hrvatske vojne moći.
Grb u kojem su šahovnica i mač – simbol su Antiterorističke jedinice iz Lučkog od 1990. godine (idejni autor je Ante Jurendić), a  SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin to je primijetio tek danas, 29 godina od osnutka te elitne postrojbe hrvatskog MUP-a.

Kao što stoji danas, jednako je stajao i u vrijeme najžešće agresije na Hrvatsku, ali i u vrijeme mandata dvije SDP-ove Vlade.

No Peđa Grbin primijetio je to tek nakon 29 godina i ne može se načuditi grbu ispred kojega je sjedili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar branitelja Tomo Medved, general Miljenko Filipović, izaslanik Predsjednice Ante Deur i drugi uzvanici.

“Može mi netko objasniti ovaj grb iznad Božinovića. Ono, jedno je kad Francuzi fulaju albansku himnu, ali kad sam ne znaš svoje simbole…”, napisao je Grbin na Twitteru.

Maxportal.hr

Podijeli novost na društvenim mrežama!