O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Radionice iz športske psihologije - 11. lipnja

1/1
Radionice iz športske psihologije - 11. lipnja
Radionice iz športske psihologije - 11. lipnja
Objavljeno: 08-06-2019

GOSPIĆ - KIC Gospić i Zajednica športova grada Gospića organiziraju 11. lipnja radionice/predavanja iz područja športske psihologije. Voditeljica radionica i predavačica je profesorica psihologije Vesna Hude, koja djeluje kao dječji i športski psiholog u Zagrebu i Samoboru, a po potrebi i diljem Hrvatske.

Radionice i predavanja za trenere i sportaše održat će se prema sljedećem rasporedu:

  1. Radionica/predavanje za ŠPORTAŠE

Tema: KARAKTERISTIKE VRHUNSKIH SPORTAŠA

Vrijeme održavanja: 16 – 17:15 h

Na ovoj će radionici ponajviše biti govora o psihološkim i socijalnim faktorima koji utječu na uspjeh športaša i ekipa (predanost športaša i uživanje u onome što rade, intrinzična motivacija, kontrola ponašanja, disciplina, samopouzdanje, uspješno djelovanje u situacijama trenažnog i natjecateljskog pritiska te usklađeno zajedničko djelovanje igrača i cijele momčadi).

  1. Radionica/predavanje za TRENERE

Teme: USPJEŠAN TRENER, RAZVOJNE KARAKTERISTIKE ŠPORTAŠA RAZLIČITIH DOBNIH KATEGORIJA

Vrijeme održavanja: 17:30 – 18:45 h

Športske programe i natjecanja potrebno je uskladiti s uzrastom i novom sposobnosti športaša. Razvojne smjernice za djecu i mlade pomoći će trenerima u razumijevanju ponašanja i mogućnosti športaša te osigurati uvjete za njihov cjeloviti kognitivni, emocionalni, socijalni i tjelesni razvoj. Djeca koja sudjeluju u športu općenito su zdravija, postižu bolji uspjeh u školi, imaju bolje razvijene socijalne vještine i više su timski orijentirana. No, da bi se postigao pozitivan utjecaj na razvoj športaševe osobnosti i ustrajanje u sportu, važno je zadovoljiti temeljne potrebe športaša. Uspješan trener o tome vodi brigu. Za bavljenje športom važni su privlačni programi za djecu, natjecateljski duh i prijatelji, a uz to i specifičan odnos kojeg djeca grade sa svojim trenerom, kao i klima koju trener oblikuje i promovira u športu.

 

M.Š.

Podijeli novost na društvenim mrežama!