O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Gospiću održana sjednica Prezbiterskog vijeća

1/1
U Gospiću održana sjednica Prezbiterskog vijeća
U Gospiću održana sjednica Prezbiterskog vijeća
Objavljeno: 09-05-2019

GOSPIĆ - U Gospiću je u ponedjeljak 6. svibnja održana pod predsjedanjem biskupa ordinarija Zdenka Križića redovita proljetna sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije.

Nakon molitve Trećega časa biskup je pozdravio vijećnike, a zatim prikazao stanje klera u biskupiji, naglasivši kako je unatoč nedovoljnom broju svećenika “pokrivenost” župa zadovoljavajuća, te je opisao kakva je trenutačna situacija sa svećeničkim kandidatima, istaknuvši da cijela biskupija s radošću očekuje svećeničko ređenje dvojice đakona.

Potom je biskup izvijestio u kojoj su fazi planirani i već započeti projekti izgradnje samostana sestara karmelićanki u Gospiću i kapele u Srbu te obnove postojeće zgrade u dvorištu ordinarijata odnosno njezina preuređenja u svećenički dom, koje kasni zbog “slabe komunikacije na terenu”, zbog čega je biskup sa suradnicima išao na dogovor izravno u Ministarstvo kulture u Zagrebu.

(…)

Potom je biskup predložio da se, prema praksi nekih biskupija, uvede početkom godine dekanatski pohod biskupu i predavanje parica, kao i da godišnje duhovne vježbe za svećenike budu svake treće godine zajedničke, što je jednoglasno prihvaćeno.

Poslije biskupova izlaganja, u kojem je nakon svake pojedine točke slijedila rasprava, kancelar Grgurić najavio je novu pastoralnu godinu 2019./2020. i vijećnici su razmotrili pojedine prijedloge za glavnu temu te su se suglasili oko prijedloga za Godinu mladih. Zatim su ravnatelj biskupijskoga Caritasa preč. Luka Blažević i voditelj biskupijskog Ekonomata (i BUZUK-a) preč. Nikola Turkalj dali izviješća i planove navedenih ureda kojima su na čelu.

(…)

IKA

Podijeli novost na društvenim mrežama!