O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Zavičajno društvo „Sinac“ u društvu vrsnih umjetnika

1/4
Zavičajno društvo „Sinac“ u društvu vrsnih umjetnika
Zavičajno društvo „Sinac“ u društvu vrsnih umjetnikaZavičajno društvo „Sinac“ u društvu vrsnih umjetnikaZavičajno društvo „Sinac“ u društvu vrsnih umjetnikaZavičajno društvo „Sinac“ u društvu vrsnih umjetnika
Objavljeno: 06-05-2019

SINAC - ZAGREB  -  U Novom Vinodolskom ovog vikenda održan je XIII. susret kulturno-umjetničkih društava pod nazivom „More i ravnica“. Svečanim mimohodom sudionika starim gradom i Korzom hrvatskih branitelja sve do Trga Vinodolskog zakona i Doma kulture  kulturno-umjetnički amateri iz Beleca (KUD „Belec“), Pridrage (KUD „Luzarica“), Ivankova (KUD „Ivan Goran Kovačić“), Zagreba (Zavičajno društvo SINAC) te domaćini, KUD „Ilija Dorčić“ i Folklorna skupina Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog prikazali su ljepotu svojih nošnji i tradicijske baštine.

Susret je održan u velikoj dvorani novljanskoga Doma kulture, i to – ovaj put – u povodu nedavnog Dana Novog Vinodolskog, blagdana svetih Filipa i Jakova pred kojom crkvom je načinjena i zajednička fotografija svih sudionika programa. Pri otvorenju smotre pet Županija kroz svoja Društva okupljenom narodu obratio se gradonačelnik Velimir Piškulićoec.

Ljepota ovakvih susreta je u bogatom programu sa idealnom dužinom  trajanja gdje publika s veseljem i zanimanjem prati raznoliko i spretno scensko predstavljanje zavičajne riječi, stiha i koraka. Zavičajno društvo Sinac predstavilo je program s kojim će se predstaviti i na smotri folklora u Otočcu ove godine u lipnju. Reakcije publike bile su izvrsne. Rad svog zavičajnog društva podržali su i izaslanici domaće „Lipe“, ujedno najavljujući i naredni zajednički projekt pučko kulturne svetkovine Ilinje u Sincu za RI TV kako doznajemo od umjetniče voditeljice i još jedne poveznice obaju društava Anamarije Bogdanić Vlašić.

 

Jasna Ilić

Foto: ZD Sinac Zagreb, Milan Nikšić

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom