O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!

1/9
Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!
Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!Tomislav Birtić: Mi doista živimo u Bogu!
Objavljeno: 28-04-2019

Prilično je neprepričljiva književno-glazbena i u konačnici ipak duhovna večer u book cafeu u subotu navečer, no probajmo nešto reći.

Na Caminu sam zagrlio Boga, dvanaesta je knjiga Tomislava Birtića („ne novinara, ne publiciste, ne književnika, nego – ljubav“), koja sadrži 200 stranica svojevrsnih anegdota i zapažanja s 800 kilometara duge hodočasničke rute prema grobu Sv. apostola Jakova u Santiago de Composteli i o kojoj je sam autor govorio vrlo nadahnuto, tečnom sintaksom i bogatim vokabularom - koraci kao zrnca krunice, plakanje od sreće, opraštanje svima i sebi, mi doista živimo u Bogu….

Gost/domaćin večeri bio je i vlč. Josip Šimatović, upravitelj nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini i povjerenik za mlade u Gospićko-senjskoj biskupiji, pozdravljajući svakog čovjeka koji stupa na put bogotraženja, pa tako i hodočasničke korake u tom smislu koje Birtić opisuje u knjizi. Zahtjevnu stazu postavio je Bog pred ovog mladog čovjeka jer udbinsko svetište u mjestu s malo više od tisuću stanovnika primilo je prošle godine 40 tisuća hodočasnika.

Duhovne note (Aleluja i Vjerujem) ispjevali su i odsvirali vrhunski mladi otočki glazbenici, koje je uvijek posebno zadovoljstvo slušati: Dora Burić i Lori Prpić glasom, talentirani samouki glazbenik Ivan Kraljić na violini i autoritet duhovne glazbe Dario Košćak na gitari.

Knjiga se mogla nabaviti po povlaštenoj cijeni (umanjenoj za trećinu), s tim da 15 posto od svake kupljene knjige Birtić namjenjuje u humanitarne svrhe, a nagradni primjerak knjige dobila je najvjernija posjetiteljica književnih večeri.

Dva sata prošlo je gotovo neprimjetno, ne bi se dalo izmjeriti je li bio zadovoljniji gost večeri ili publika, book cafe je svakako potvrdio rejting mjesta dobrih vibracija i zanimljivih priča, a Otočac je dvije večeri zaredom, večer prije amatersko kazalište Arupium izvelo je Čekaonicu, pokazao trud i volju domaćih u izgradnji društvenog i kulturnog života grada.

 

M.K.G.

Foto: G.Jurković/T. B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom