O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Predstavljena slikovnica „Senjski zmaj“

1/6
Predstavljena slikovnica „Senjski zmaj“
Predstavljena slikovnica „Senjski zmaj“ Predstavljena slikovnica „Senjski zmaj“ Predstavljena slikovnica „Senjski zmaj“ Predstavljena slikovnica „Senjski zmaj“ Predstavljena slikovnica „Senjski zmaj“ Predstavljena slikovnica „Senjski zmaj“
Objavljeno: 26-04-2019

SENJ - U sklopu obilježavanja Dana Grada Senja u senjskoj je knjižnici održana promocija slikovnice „Senjski zmaj“ autorica Svjetlane Olujić-Tomaić i Zrinke Ostović.

„Senjski zmaj“ iz tiska je izašao lani i to uz potporu sredstava Grada Senja.

Knjižnica je bila puna velikih i malih posjetitelja kojima je kroz riječ i sliku predstavljena ova zavičajna slikovnica koja na zanimljiv i maštovit način upućuje djecu na brojne kulturno-povijesne znamenitosti i prirodna bogatstva senjskoga kraja.

Tekst slikovnice je uz slikovnu pozadinu interpretirala ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić, a povratne informacije djece su i više nego pozitivne.

-Na krilima mašte i Senjskoga zmaja naši najmlađi mnogo saznaju o svome gradu i postaje svjesni njegove ljepote i vrijednosti pa je cilj i namjera autorica u potpunosti ispunjena. Nema ljepšeg prizora nego kad se mali Senjani natječu tko će nabrojati više uskočkih kapetana ili vrsta riba koje žive u senjskom akvatoriju. Ljubav prema zavičaju gradi se od malih nogu stoga je promocija slikovnice posvećene Senju i više nego prigodna u tjednu kada naš grad pod Nehajem slavi rođendan-rekla je Prpić Rogić.

U drugom dijelu promocije ilustratorica Ostović pojasnila je djeci kako nastaju slikovnice te kako se stvarao „Senjski zmaj“, a potom je pod vodstvom umjetnice održana i likovna radionica na kojoj su djeca oslikavala motive svojega grada stvorivši prekrasnu izložbu „Lipi moj Senj“ koja je postavljena u Dječjem odjelu Knjižnice kao podsjetnik na ovo zanimljivo i edukativno druženje Senju gradu u čast.

Knjižnica od srca zahvaljuje umjetnici Zrinki Ostović, nastavnici Meliti Marenić i njezinim učenicima kao i svih posjetiteljima promocije na pažnji i lijepom druženju.

A.P.R. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom