O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Don Angjelo proslavio prvu u nizu misa povodom 40 godišnjice ređenja

1/2
Don Angjelo proslavio prvu u nizu misa povodom 40 godišnjice ređenja
Don Angjelo proslavio prvu u nizu misa povodom 40 godišnjice ređenjaDon Angjelo proslavio prvu u nizu misa povodom 40 godišnjice ređenja
Objavljeno: 25-03-2019

GOSPIĆ – Jučer je svečano euharistijsko slavlje u punoj katedrali predvodio don Anđelko Kaćunko, kompoljski župnik, koji je svećenički red primio u Splitu 24. lipnja 1979. Htijući ove godine 40. obljetnicu svećeničkoga ređenja proslaviti u svim župama u kojima je bio u službi, želja mu je bila da upravo u gospićkoj katedrali započne s nizom tih slavlja. Na početku mise, u kojoj su koncelebrirali mons. Marinko Miličević, generalni vikar, Mišel Grgurić, kancelar, Mario Vazgeč, gospićki župnik, i Herbert Berisha, župnik Ličkoga Novoga, Bilaja i Ribnika, vidljivo dirnut – to više što je katedralni zbor pod vodstvom orguljaša Franje Puškarića, za ulaz otpjevao upravo don Anđelkovu skladbu Pod obranu se tvoju (prepjev najstarije poznate Gospine molitve, iz 3. st.) – svečar je zahvalio Bogu na svećničkom pozivu, kao i svima koji su ga u tome zvanju pomagali i molitvom stalno pratili.

U propovijedi, na temelju misnoga evanđelja 3. korizmene nedjelje, vlč. Kaćunko vjernicima je nastojao posvijestiti važnost i žurnost obraćenja, naglašavajući Isusov komentar nesreća koje su se dogodile – „ako se ne obratite, svi ćete tako propasti!”

Na kraju misnoga slavlja don Kaćunku je uime gospićke župne zajednice čestitku izrazio župnik Vazgeč, zaželjevši mu „skoru” proslavu „zlatnog jubileja” također u katedrali, a uime župe dar mu je predala zamjenica tajnice Župnoga pastoralnog vijeća Maja Pernar. Jubilarcu je prigodnu čestitku uputio i ordinarij Zdenko Križić, darujući mu i jednu misnicu. Don Anđelko je još jednom svima zahvalio za sudjelovanje u slavlju, pozvavši vjernike da ustrajno mole za svećenike i za nova duhovna zvanja.

IKA/M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!