O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Seminar tradicijske pjesme i plesa dinarske zone postao - tradicionalni

1/7
Seminar tradicijske pjesme i plesa dinarske zone postao - tradicionalni
Seminar tradicijske pjesme i plesa dinarske zone postao - tradicionalniSeminar tradicijske pjesme i plesa dinarske zone postao - tradicionalniSeminar tradicijske pjesme i plesa dinarske zone postao - tradicionalniSeminar tradicijske pjesme i plesa dinarske zone postao - tradicionalniSeminar tradicijske pjesme i plesa dinarske zone postao - tradicionalniSeminar tradicijske pjesme i plesa dinarske zone postao - tradicionalniSeminar tradicijske pjesme i plesa dinarske zone postao - tradicionalni
Objavljeno: 12-03-2019

OTOČAC – Završen je ovogodišnji trodnevni seminar tradicijskih pjesmama i plesova dinarske zone u Otočcu. Bio je treći po redu, a po nekim uzusima nakon tri redovite godišnje manifestacije takve se smatraju– tradicionalnim. Eto, taj uvjet je ispunjen pa će dogodine biti održan 4. tradicionalni seminar o pjesmama i plesovima dinarske kulturne zone.

Kako smo doznali od Verice Dasović, voditeljice Folklornog društava Otočac, polaznici seminara su veoma zadovoljni. Naravno da je zadovoljan i stručni tim dr. Joško Ćaleta, etnomuzikolog, i Vidoslav Bagur, etnolog i stručnjak za tradicijski ples. Na ovom seminaru je sudjelovalo čak 127 polaznika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke …, velika je to brojka, pa se pokazalo da je prostor Gackoga pučkog otvorenog učilišta za neke probe omalen. Sva sreća da se naišlo na razumijevanje Osnovne škole Zrinskih i Frankopana pa je korišten hol škole i njihova športska dvorana.

Trećeg dana seminara polaznici su u velikoj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta priredili završni koncert i pokazali u presjeku sve bogatstvo pjesme i plesa dinarskog podneblja.

Kako doznajemo, sljedeće bi godine ova manifestacija trebala biti dignuta na višu razinu, Otočac bi trebao postati centar dinarske kulturne zone za ove djelatnosti. Nije puka hvala, ali ovaj seminar je svakako postao vodeći seminar kada je u pitanju pjesma i ples dinarske kulturne zone te je nadmašio neke slične folklorne škole i seminare. Otočac se pokazao kao dobar domaćin, prije svega mislimo na Gacko pučko otvoreno učilište, evo od ove godine i na Osnovnu školu u Otočcu, a ako okolnosti budu zahtijevale bilo bi lijepo da i drugi po mogućnosti iziđu ususret organizatorima seminara. Jer lijepo je bilo vidjeti tih 120 mahom mladih ljudi u gradu, oni su tu boravili, hranili se, spavali, obilazili kraj i jednostavno nema te cijene kojom bi se sve to moglo valorizirati.  

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom