O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tri prometne ...

1/1
Tri prometne ...
Tri prometne ...
Objavljeno: 28-01-2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (18. – 21. siječnja) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirane su tri prometne nesreće.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim Udbinjaninom zbog osnova sumnje da je počinio dvije krađe. Sumnjiči se da je u šumskom predjelu mjesta Visuć tijekom srpnja 2017. godine posjekao i ukrao 96 stabala bukve, te tijekom kolovoza 2017. godine još 78 stabla, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Udbini. Protiv njega će nadležnomu državnomu odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca.

U petak, 25. siječnja od 12 do 17 sati su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s Mobilnom jedinicom prometne policije na autocesti na odmorištu Lički Osik proveli pojačani nadzor prometa, a sve s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 38 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega sedam prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje i pet prekršaja tehničke ispravnosti. 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 45-godišnjeg Otočanina koji je upravljajući automobilom, a pod utjecajem alkohola (2.56 g/kg), udario u parkirani automobil. Vozač je uhićen, te će nadležnomu prekršajnom sudu protiv njega biti dostavljen optužni prijedlog.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!