O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Umro vlč. Jure Tutek

1/1
Umro vlč. Jure Tutek
Umro vlč. Jure Tutek
Objavljeno: 23-12-2018

U Svećeničkom domu u Rijeci preminuo je 23. prosinca vlč. Jure Tutek, svećenik Gospićko-senjske biskupije.

Jure Tutek rođen je 8. ožujka 1953. godine u Gornjem Popovcu, župa sv. Jurja, mč. Lađevac, od oca Ivana i majke Roze r. Trubić. Od 1975. do 1981. godine studirao je teologiju u Rijeci. Za svećenika Riječko-senjske nadbiskupije zaređen je 11. travnja 1981. godine u riječkoj katedrali Sv. Vida. Nakon svećeničkog ređenja odlazi za župnog vikara u Slunj. S 15. listopadom 1981. prima službu župnog vikara u župi sv. Terezije na Vežici. Godine 1984. postaje župnikom župa Križpolje i Lipice. U ožujku 1990. izabran je za člana Prezbiterskog vijeća Riječko-senjske nadbiskupije. Dana 17. lipnja 1990. razriješen je župe Lipice i imenovan župnikom župa Brinje i Letinac. U ožujku 1992. razriješen je župe Križpolje, a u kolovozu 2003. imenovan upraviteljem župe Jezerane. Od 28. listopada 2004. do 25. srpnja 2011. obnaša službu dekana Otočkoga dekanata.

Zbog bolesti 25. srpnja 2011. razriješen je službe župnika župe Marijina Uznesenja u Brinju te upravitelja excurrendo župa sv. Jurja u Jezeranama i sv. Antuna Padovanskog u Letincu i upućuje se u Svećenički dom u Rijeku na liječenje. Budući da mu se zdravstveno stanje popravilo, želio se vratiti u pastoral i tu molbu mu je biskup Mile Bogović udovoljio u jesen 2012., kada ga imenuje sužupnikom u župi i svetištu Crkve hrvatskih mučenika na Udbini i Podlapači. Uz stalnu liječničku kontrolu i nekoliko liječenja u bolnici ostaje na Udbini do 1. ožujka 2018. Tada odlazi na bolničko liječenje u Karlovac, a nakon toga u Svećenički dom u Rijeci gdje ostaje do smrti.

O mjestu, datumu i satu ukopa obavijestit će se naknadno.

Vlč. Juru pamtit ćemo kao vrijednog, požrtvovnog i savjesnog svećenika koji je volio svoje zvanje i narod kojemu je služio. Bio je veoma gostoljubiv i omiljen među subraćom svećenicima i svojim župljanima“, ističu iz Gospićko-senjske biskupije.

IKA / I.B. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!