O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Doista, kako je moguće?

1/1
Doista, kako je moguće?
Doista, kako je moguće?
Objavljeno: 20-11-2018

"Poštovani, obraćam Vam se nakon maila pristiglog iz još jedne udruge članice koji prilažem u privitku i maila upućenom nadležnoj inspekciji na koji čekamo odgovor sukladno svim propisima upravnog prava".

Ovako, naime, počinje šokantna objava dipl. pravnice Kristine Nuić Prka, pismo koje je uputila u ime Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske upućeno predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, predsjedniku Hrvatskog sabora g. Gordanu Jandrokoviću, ali i medijima.

Naime, kako je vidljivo iz priloženog screenshota, Kristina Nuić Prka upozorava na činjenicu u koju gotovo da ne možemo vjerovati, a istina je: i dan-danas, u Vukovar dolaze grupe koje vode srbijanski turistički vodiči, a u razgledavanju Grada-heroja objašnjavaju im kako je Vukovar 18. studenog 1991. ''oslobođen od ustaških paravojnih formacija''!

Sedam godina Udruga turističkih vodiča Hrvatske upozorava na ovakve nedopustive i užasavajuće stanje, navodeći da na tom području, kao i na području Slavonije i Baranje ''nikada i nigdje nisu vidjeli nadzornika, ali ni nadzor rada turističkih grupa".

Pismo Kristine Nuić Prka prenosimo u cijelosti:

"Slijedom navedenog, ovim putem Vas ponovno molimo i inzistiramo na intenzivnim kontrolama inspekcije na području svih zaštićenih lokaliteta u Republici Hrvatskoj, a sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu. Tekst u predmetnom mailu sadržava ozbiljne i zabrinjavajuće informacije koje nisu bezazlene i irelevantne činjenice. To je slika o našoj zemlji koja ide u inozemstvo.

Za ovu zemlju su ljudi ginuli i mnogi još uvijek traže svoje voljene, dok redovito na cesti gledaju slobodne počinitelje zločina. Nemale novčane iznose trošimo za promociju države, zaštitu identiteta, kulturne baštine i istine o Domovinskom ratu. Stoga smatramo našom dužnošću upozoriti na nezakonito obavljanje djelatnosti turističkih vodiča, a poglavito na događanja u Vukovaru".

Direktno.hr

Podijeli novost na društvenim mrežama!