O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Pije li se pije, vozi li se vozi

1/1
Pije li se pije, vozi li se vozi
Pije li se pije, vozi li se vozi
Objavljeno: 12-11-2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (9. – 12. studenog) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

Noću 9./10. studenog u Doljanima je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 55-godišnjakinje Doljančanke, iz koje je ukrao razne kućanske aparate, kosilicu i automobilske gume sa pripadajućim felgama. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (3), Gospića (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđeno je ukupno 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 18 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Vranovači (2.75 g/kg) kod 47-godišnjeg Hrvata, za kojega je također utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je ranije izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Najveća utvrđena brzina kretanja od 250 km/h izmjerena je jučer na autocesti. 23-godišnji Hrvat je za to kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom i držanjem životinja bez nadzora na području Gospića. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnomu prekršajnom sudu.

U petak je građanin u Gospiću dragovoljno predao poluautomatsku pušku, dvije ručne bombe i 704 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!