O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Danas u Zagrebu predstavljanje hrvatskoga izdanja romana "Crvenokosa Zora i njezina družina"

1/2
Danas u Zagrebu predstavljanje hrvatskoga izdanja romana "Crvenokosa Zora i njezina družina"
Danas u Zagrebu predstavljanje hrvatskoga izdanja romana "Crvenokosa Zora i njezina družina"Danas u Zagrebu predstavljanje hrvatskoga izdanja romana "Crvenokosa Zora i njezina družina"
Objavljeno: 09-11-2018
9. studenoga 2018. godine u Zagrebu će se u organizaciji Društva Senjana i prijatelja Senja "Nehaj"-Zagreb, a u suradnji s Gradskom knjižnicom Senj i Knjižnicom Tina Ujevića Zagreb predstaviti roman "Crvenokosa Zora i njezina družina" s početkom u 18 sati u Knjižnici Tina Ujevića, Ulica grada Vukovara 14.
Roman originalnog naslova Die rote Zora und ihre Bande napisao je 1941. g. njemački pisac Kurt Held. Topla ljudska priča o skupini siromašne djece na obalama uskočkoga grada Senja oduševila je čitatelje diljem svijeta, i djecu i odrasle. Roman je postigao veliki uspjeh i popularnost te doživio prijevode na mnoge jezike te niz ekranizacija i dramatizacija. 
Nakon dugog niza godina, nedavno je i hrvatska verzija romana ugledala svjetlo dana. Izdavanjem romana Crvenokosa Zora i njezina družina na hrvatskom jeziku domaća čitateljska publika dobila je krasan primjer svevremenskog poučnog romana za djecu i mlade. 
 
 U programu predstavljanja sudjeluju:
 
-Juraj Mandekić, predsjednik Društva Senjana i prijatelja Senja Zagreb,
-Ana Prpić Rogić, glavna urednica izdanja i ravnateljica Gradske knjižnice Senj,
-učenici Osnovne škole Kajzerica pod vodstvom profesorice Stanke Svetličić
(uprizorenje scena iz romana).
 
Gradska knjižnica Senj
 
 
Podijeli novost na društvenim mrežama!