O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

"U mom srcu si i duši, grade slavni, heroju moj" - Mjesec sjećanja na Vukovar u Senju

1/1
"U mom srcu si i duši, grade slavni, heroju moj" - Mjesec sjećanja na Vukovar u Senju
"U mom srcu si i duši, grade slavni, heroju moj" - Mjesec sjećanja na Vukovar u Senju
Objavljeno: 31-10-2018

U studenome 2018. godine, mjesecu posebna sjećanja na pad Vukovara i vukovarsku žrtvu Domovinskoga rata, Grad Senj posebnim obilježavanjem sudjeluje u odavanju počasti herojskomu Gradu.

6. studenoga 2018. u organizaciji Grada Senja i Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju prikazat će se glazbeno-scenska predstava Bitka za Vukovar – kako smo branili Grad i Hrvatsku autora Damira Plavšića i Damira Markuša, vukovarskih branitelja. Ovo je prva edukativna glazbeno-scenska predstava koju su režirali branitelji, a u Senju će se izvesti 6. studenoga 2018. godine s početkom u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva u Senju. U predstavi sudjeluju učenici Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića i vokalno-instrumentalni sastav Bonaca. Posjetitelji će imati prilike upoznati Damira Plavšića i Damira Markuša, a zainteresirani će moći kupiti njihove autorske knjige. Ulaz na predstavu je slobodan.

16. studenoga 2018. godine u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva u Senju prikazat će se dokumentarno-igrani film „Štafeta smrti“ redateljice Nade Prkačin. Film podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenoga 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj s civilima danas su živa samo dvojica: Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali i teško ranjeni sudionici “štafete smrti”. Projekcija filma počinje u 18 sati, a inicijator, organizator i sponzor prikazivanja je Udruga branitelja Uskok Senj, , čijim trudom i zalaganjem film i dolazi u Senj.

18. studenoga 2018. učenici Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića i učenici Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića prigodnim će kulturno-umjetničkim programom obilježiti Dan sjećanja na pad Vukovara, u sklopu kojeg će se postaviti dugačko platno s natpisom na zid tvrđave Nehaj u Senju.

„U MOM SRCU SI I DUŠI,
GRADE SLAVNI,
HEROJU MOJ.“

ODAJMO ZAJEDNO POČAST NAŠEM VUKOVARU!

Ana Vukelić, prof. / A.V.

Podijeli novost na društvenim mrežama!