O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Šprajcovi Srbi koja pjevaju i slave Tuđmana obična su podvala i laž

1/1
Šprajcovi Srbi koja pjevaju i slave Tuđmana obična su podvala i laž
Šprajcovi Srbi koja pjevaju i slave Tuđmana obična su podvala i laž
Objavljeno: 23-09-2018

Video koji je nepoznati gledatelj poslao na adresu RTL-ove emisije Direkt i koji je potom voditelj emisije Zoran Šprajc potom emitirao u Direkt, a u kojem “Srbi u Hrvatskoj pjesmom i plesom slave Franju Tuđmana” zaokupirao je pažnju građana regije.

Prema dostupnim informacijama, u videu pjesmu “Oj Tuđmane diko naša” navodno izvodi srpsko kulturno umjetničko društvo Vuk Karadžić iz Hrvatske.

Video je do sada na Facebooku pogledan više od 45 tisuća puta, na njega je reagiralo 538 osoba i komentiran je 151 put.

“Da, da, dobro ste vidjeli. Srbi u Hrvatskoj pjesmom i plesom slave prvog hrvatskoj predsjednika Franju Tuđmana. Tko ne vjeruje neka pogleda još jednom”, rekao je Šprajc nakon puštanja videa te ga pustio opet.

No riječ o običnoj foto (i video) montaži što je svakom početniku uočljivo na prvi pogled, tako jasno da montažu ne treba ni objašnjavati, ali evo nekoliko napomena.

Prvo, navodno Kulturno umjetničko društvo Vuk Karadžić u Hrvatskoj ne postoji, drugo, video je snimljen amaterskom kamerom, loše kvalitete, a zvuk je odličan, očito snimljen ju  studiju i naknadno spojen sa slikom.

Treće, na videu se ne čuje bubanj, iako se lik ubi lupajući ga; četvrto, naglašena ekavica sugerira da je da je autor teksta iz Srbije.  U pozadini  se vidi natpis na ćirilici ‘Хрустос се роди’, što će reci da je video nastao u vrijeme pravoslavnog Božića.

Riječ je o klasičnoj parodiji i podvali na koju  je Šprajc nasjeo. Ili možda nije nego je samo želio pojačati gledanost vlastite emisije.

Portal dnevnih novosti/M. Marković

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom