O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kako je tko prošao u proračunskoj transparentnosti u LSŽ?

1/1
Kako je tko prošao u proračunskoj transparentnosti u LSŽ?
Kako je tko prošao u proračunskoj transparentnosti u LSŽ?
Objavljeno: 04-07-2018

OTOČAC - Institut za javne financije objavio je analizu proračunske transparentnosti hrvatskih županija, gradova i općina. Analiza se bavi količinom objavljenih proračunskih te jednostavnošću pronalaženja tih dokumenata na službenim stranicama jedinice lokalne samouprave.

Najbolju ocjenu u Ličko-senjskoj županiji dobio je Grad Novalja i općina Udbina i Perušić (5), slijedi ih Općina Lovinac (4), potom su tu gradovi Gospić i Otočac i općine Brinje, Vrhovine i Plitvička Jezera (3). Ocjenu dva dobio je Grad Senj, dok su jedan dobile općine Donji Lapac i Karlobag. Prosjek svih općina u Republici Hrvatskoj je 3,3. Ličko-senjska županija također se kiti čistom – peticom.

Prosječno  najtransparentniji  su gradovi  u  Krapinsko-zagorskoj  (5),  Istarskoj (4,9) i Karlovačkoj (4,8), a najnetransparentniji u Vukovarsko-srijemskoj (2,8), te Ličko-senjskoj i Osječko-baranjskoj županiji (3,3).

Kada su u pitanju općine,  najtransparentnije  su  u  Koprivničko-križevačkoj i Požeško-slavonskoj (4,4), te Primorsko-goranskoj (4,2), a najnetransparentnije u Splitsko-dalmatinskoj (1,9), Osječko-baranjskoj (2,6) i Varaždinskoj (2,9).

Institut napominje kako jedinice lokalne samouprave objavljuju sve više dokumenata, te se iz godine u godinu vide pomaci na bolje.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!