O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otočani zavijorili hrvatskom zastavom na Karavankama

1/11
Otočani zavijorili hrvatskom zastavom na Karavankama
Otočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na KaravankamaOtočani zavijorili hrvatskom zastavom na Karavankama
Objavljeno: 28-05-2018

Lijepi i topli dani odavno su već došli, a vikendi su kao stvoreni da se lijepi dan spoji sa uživanjem u prirodi. Koliko su općenito ljudi u Hrvatskoj aktivni odlaskom u prirodu, možemo vidjeti iz činjenice kako radije izaberu prijepodnevnu i poslijepodnevnu kafu na terasi obližnjeg kafića u gradu.

Spoj lijepog dana, lijepe prirode i zdravog života aktivnim boravkom u prirodi, donosi nam priča dvojice Otočana (Milan Krznarić i Stipe Piršljin), koji su u subotu 26. svibnja otišli na Karavanke. Podsjetimo se, Karavanke pripadaju Južnim vapnenačkim Alpama i Istočnim Alpama. Najduži su europski planinski masiv, dugačak 120 km, a protežu se između Slovenije i Austrije tako što čine prirodnu granicu između Koruške i Gorenjske.

„Krenuli smo rano u jutro i vozili se prema Podljubelj u Sloveniju koji je udaljen 270 km. Stigli smo za 3 sata vožnje. Nastavili smo put pješke prema planinarskom domu Kofce, do kojeg smo stigli za 1 sat i 30 minuta. Tu smo se kratko odmorili i nastavili po još većem usponu sljedeća 2 sata hoda. Uspon do vrha Veliko Kladivo je bio umjereno naporan, ali pogled na prelijepu prirodu zamaskirao je svaki napor. U prvom dijelu pratila nas je niska naoblaka koja je djelovala kao maglica od koje nismo mogli vidjeti dalje od 30 metara, ali kako smo se približavali vrhu Veliko Kladivo na nadmorskoj visini od 2.094 m, maglica je nestajala i otkrivala sve ljepote grebena na vrhu planinskog masiva Karavanke. Pogled je sezao s jedne strane na Austrijske doline i planinske masive, a s druge strane na Slovenske. Izvadili smo iz rusaka zastavu Republike Hrvatske, koja nas uvijek prati kamo god pošli, i zavijorili je kao znak ljubavi prema domovini i simbol našeg dolaska na planinski masiv Karavanke. Vratili smo se do planinarskog doma Kofce, i imali smo priliku isprobati lokalnu tradicijsku hranu. Moram priznati kako je primjetno da u Sloveniji veliki broj obitelji, i sa malom djecom, često koriste vikende za aktivni boravak u prirodi.“, ispričao nam je Milan Krznarić. 

Fotografije: Milan Krznarić / Stipe Piršljin

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!