O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Smotra konja u Krivom putu

1/1
Smotra konja u Krivom putu
Smotra konja u Krivom putu
Objavljeno: 23-05-2018

Dana 09. lipnja 2018. godine Konjički klub „ANA“ iz Senja po četvrti puta organizira manifestaciju odnosno smontru konja koje će se održati u mjestu Krivi put na nogometnom igralištu NK Bunjevac.

Ovom izložbom cilj  je unaprjeđenje i očuvanje autohtorne pasmine konja „Hrvatski hladnokrvnjak i Babino Cup “ iako će na smotri biti prisutne i druge pasmine konja. Također želimo očuvati našu tradiciju u Bunjevačkom kraju - ističu iz Konjičkog kluba Ana.

Lička Buša malo je brojna izvorna pasmina Republike Hrvatske, ali i općenito najbrojnija buše pasmina u Hrvatskoj. Kroz stoljetnu tradiciju uzgoja, njezina važna uloga danas kao pasmine koja se uzgaja u visokom stupnju ekstenzivne (pašnjačke) tehnologije, je u očuvanju biološke raznolikosti zaštićenih krajolika, a kroz to ima veliki potencijal u ekološkoj proizvodnji hrane sukladno trendovima u prehrani ljudi. Kao sredstvo očuvanja i razvoja ruralnih krajeva kroz profitabilnu ekološku proizvodnju.  

Smotru konja i Ličke Buše nadgledati će predstavnici Ministarstva poljoprivrede te predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Mirko Majsec iz Popovače.

IV smotra konja održati će se pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Prema dostupnim prijavama konja, smotri će prisustvovati preko 35 konja s područja Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Smotra će biti prikazna za ovaj kraj 15 teladi Gospića, Otočca i Senja uz njih biti će 9 ličkih buša sa gospodarstva Jure Miškulina, Vranić Ivice, Živković Marijana ujedno će sudjelovat novo osonovana Udruga uzgajaviča konja Ličko-senjske županije koja će predstaviti LSŽ i Grad Gospić gdje je prebivalište udruge.

Pozivamo sve zaljubljenke da dođu na ovu izložbu.

Jure Turina

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!