O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U sv. Petru sinoć održan koncert

1/4
U sv. Petru sinoć održan koncert
U sv. Petru sinoć održan koncertU sv. Petru sinoć održan koncertU sv. Petru sinoć održan koncertU sv. Petru sinoć održan koncert
Objavljeno: 25-03-2018

ZAGREB – Sinoć je u Zagrebu u crkvi sv. Patra u Vlaškoj ulici održan pasionski koncert gackih i ličkih KUD-ova pod nazivom „O, Isuse, izranjeni….“. Crkva je bila lijepo popunjena, pozvali smo na taj koncert našu dijasporu iz Zagreba, no vjerojatno je bilo i „pravih“ Zagrepčana.

Na početku koncert prigodnom se besjedom publici (i vjernomu narodu) obratio nadahnuto don Anđelko Kaćunko, a zatim je pod ravnanjem dr. Josipa Ćalete počeo koncert.

Kako smo već prije bilo javnost obavijestili, odabrani su stari tradicijski napjevi, i tako vjerojatno sačuvani od tame zaborava, a izvodili su ih članovi KUD-a Kraljica Katarina iz Donjeg Lapca, KUD-a Dangubice iz Kutereva, HKUD-a Perušić iz Perušića, KUU-e Gacka iz Lešća i Župnog zbora BDM od sv. Krunice iz Lešća.

Slava, čast i hvala Ti, Stala majka pod raspelom, Prosti, moj Bože, Oj Isuse, daj da pjevam, O Marijo, bolne duše likarijo, Puče moj, O, Isuse, izranjeni – samo su neki od 20 naslova pjesama koje su izvedene.

Oni koji su nazočili ovom pasionskom koncertu vele da je izvedba bila veličanstvena.

M. K.
 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom