O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Priče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s Ivanom

1/33
Priče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s Ivanom
Priče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s IvanomPriče o knjigama otočkog book caffea - kako je bilo s Ivanom
Objavljeno: 10-03-2018

Nakon predstavljanja knjige „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“ Ivane Plechinger Kovačić u Book caffeu Paradiso u Otočcu, uz suorganizaciju Naklade Ljevak i Narodne knjižnice Otočac, ostaju pozitivni dojmovi i pregršt zadovoljstva. A to i jest prava svrha ovakvih događanja. Komentari su se kretali od onih “Ivana je tako pozitivna i topla osoba“ pa do „Ovo je neki novi Otočac!“ i „Na razini spektakla!“. Uz poznatu, u ovom slučaju više nego točnu frazu 'tražila se stolica više' možemo dodati i novu 'tražila se knjiga više' jer - sve su knjige rasprodane (bilo je i darivanja) zahvaljujući publici, mahom ženskoj - iz Otočca, Brinja, Senja i Gospića!

Afirmativne motivacijske poruke Ivane Plechinger, poznate glazbenice (najzapamćenija Mala ptica nebeska), skladateljice, televizijske (proslavljeni glas iz dječje televizijske emisije Hugo) i radijske voditeljice (Narodni radio), prelomljene u prizmi njenog osobnog rasta u životnim poteškoćama, popraćene su i jednim ilustrativno pročitanim ulomkom iz knjige (moderatorica Manja Kostelac-Gomerčić). Iako govori o tužnim i teškim situacijama (smrt majke u djetinjstvu, nenadana očeva smrt, borba s moždanim udarom), knjiga je prepuna ljubavi i nade i svojevrsni vodič prema boljem životu kojemu svi težimo. Upravo takve je poruke Ivana uspješno prenijela tijekom večeri. Najvažnije od svega na putu prema sreći jest – biti zahvalan. Zahvalan na svemu obilju – od 'sitnica' do 'velikih stvari', na prekrasnom danu, na rukama za rad, ušima za slušanje, na dobroj knjizi, prijateljstvima, divnom mužu i djeci….

Nakon sat i pol 'službenog' programa, druženje s Ivanom, uz razgovor, potpisivanje knjiga i fotografiranje, poprilično se odužilo - u ugodnoj atmosferi ostao je tko god je mogao.

Posebnost trećeg po redu književnog eventa u book caffeu je i suorganizatorsko sudjelovanje Narodne knjižnice Otočac, a što je izražavanjem potpore naglasila u pozdravnom obraćanju i ravnateljica te ustanove Jadranka Prša lucidno procjenjujući da je budućnost kulturnih događanja i u ovakvom spoju javnog i privatnog sektora.

Zanimljivu ideju široke suradnje i uvezivanja lokalnih potencijala u sklopu 'priče o knjigama' iznijela je 'domaćica' book caffea Tamara Jurković, što je nenametljivo demonstrirano tijekom večeri. Na prošloj promociji, primjerice, predstavljeni su suveniri Otočca (predivno dizajnirane šalice) koji su djelo sestre i brata Franić iz Otočca (Rekroma-invest j.d.o.o.) u suradnji s book caffeom, a na ovoj promociji reprezentativni suveniri rukotvorine Danijele Tonković (članice udruge Pavenka Brinje). Bilo je riječi i o kajakarenju Gackom, a tvrtka Velebit aktivnosti (Denis Lončar) darovala je obitelji Plechinger-Kovačić besplatnu vožnju kajacima.

Što će biti dalje? 

Book caffe Paradiso ugostit će krajem ožujka književnicu Leu Brezar (pjesme Oda godinama, romani Superjunakinje, Kradljivci sreće) koja će održati motivacijsko predavanje vezano uz najnoviju zbirku pjesama "Što mijenjat ne možeš, pusti". U travnju pak u Narodnu knjižnicu Otočac u organizaciji Naklade Ljevak dolazi Bruno Šimleša.

 

I.B.

Foto: Recroma invest/K. Franić/ M.J.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom