O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U ponedjeljak prve isplate izravnih plaćanja seljacima

1/1
U ponedjeljak prve isplate izravnih plaćanja seljacima
U ponedjeljak prve isplate izravnih plaćanja seljacima
Objavljeno: 16-02-2018

OTOČAC – Eto seljacima radosti, Ministarstvo poljoprivrede je reklo da putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u ponedjeljak, 19. veljače počinje isplata prve rate izravnih plaćanja poljoprivrednicima za proizvodnu 2017. godinu. Za isplatu je osigurano nešto preko milijardu kuna, a primit će ih oko 100.000 poljoprivrednih gospodarstva. 

Izravna plaćanja dodjeljuju se samo aktivnim poljoprivrednicima koji imaju najmanje jedan hektar poljoprivrednog zemljišta i koji se u obavljanju poljoprivredne djelatnosti pridržavaju postupaka kojima se štiti okoliš, zdravlje ljudi, životinja i bilja.   

Isplata potpora za osjetljive sektore (mliječne krave, rasplodne krmače, duhan i maslinovo ulje) započet će u ožujku, a u svibnju će započeti isplata potpora za IAKS mjere ruralnog razvoj (Mjera 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Mjera 11 - Ekološki uzgoj, Mjera 13 – Plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima) te preostali iznos za izravna plaćanja. 

Prije isplate provest će se prijeboj potpora s poreznim dugom, ali samo na iznosima koji se financiraju iz proračuna RH. Poljoprivrednici koji su prijavili, pored redovnih, zaštićene račune dobit će iznos potpore do 50.000 kuna na zaštićeni račun, a ostali iznos potpore na redovni račun. 

MPŠ/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!