O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Što se krije iza današnje Županijske skupštine ?

1/1
Što se krije iza današnje Županijske skupštine ?
Što se krije iza današnje Županijske skupštine ?
Objavljeno: 08-02-2018

Današnja V.sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije sa dnevnim redom od 16.točaka trebala je biti Skupština tehničke naravi, a nije. Uz aktualni sat na kojem je bilo par pitanja najviše pozornosti i rasprave vodilo se oko točke 6. Donošenje Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije.

Upravno vijeće Županijske uprave za ceste na svojoj sjednici održanoj 10.siječnja 2018. godine donijelo je Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije gdje se mijenja i dopunjuje čl.13.st.5. Statuta tako da sada glasi: " Za ravnatelja Uprave može biti imenovana osoba koja ispunjava uvjete: da je magistar/stručni specijalist ili sveučilišni/stručni prvostupnik tehničkog ili društvenog smjera, te da ima 3 godine radnog iskustva u struci ili na rukovodećim radnim mjestima".

Tu Odluku župan Darko Milinović obrazložio je kao usklađenje s Bolonjskim procesom a nikako "rušenje" sadašnjeg ravnatelja ŽUC-a, kojem istječe mandat 25.veljače ove godine.

Nekoliko vijećnika sudjelovalo je u raspravi izrazivši svoj negativni stav prema navedenoj Odluci, a bilo je čak i traženja od Župana da raspusti Upravno vijeće ŽUC-a. Ono što je presedan današnje Skupštine je da je kod glasovanja 16 vijećnika bilo za, 10 protiv i predsjednica Skupštine Nada Marijanović bila je suzdržana. Svoju odluku pravdala je da je ista članica Povjerenstva ŽO HDZ-a LSŽ te da je povjerenstvo dan prije imalo sastanak i donjelo odluku o povlačenju toč.6. o ŽUC-u. Kako župan Darko Milinović, odnosno predsjednik Kluba HDZ-a i kolalicijskih partnera nije povukao točku 6. sa Skupštine ista je bila suzdržana poštivajući odluku Povjerenstva čiji je član, a na čijem je čelu povjerenik ŽO HDZ-a LSŽ-e  Darko Nekić državni tajnik u Ministarstvu uprave.

Ono što će biti interesantno u narednim danima je što će se dogoditi s predsjednicom Skupštine LSŽ-e ili kakav će potez potegnuti župan Darko Milinović. Današnjim danom župan Milinović je pokazao da ima većinu u Skupštini, a dali će tako ostati vidjet će se već na slijedećoj Skupštini.

Valja napomenuti da Županijsku skupštinu čine 14 članova HDZ, 3 HSS, 1 HSP AS, 1 HSU, 7 Liste grupe birača, 3 SDP, 2 SDSS i 1 HSLS-a.

Na kraju su ipak skupštinari sa 23 glasa za i 3 suzdržana donjeli odluku o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije mr.sc.Luku Matijevića do izbora ravnatelja po javnom natječaju.

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!