O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

TZ Otočac - prva žrtva Proračuna za 2018. g.

1/1
TZ Otočac - prva žrtva Proračuna za 2018. g.
TZ Otočac - prva žrtva Proračuna za 2018. g.
Objavljeno: 08-01-2018

OTOČAC - Turističko vijeće i Skupština Turističke zajednice Grada Otočca na sjednici održanoj 30. listopada 2017. donesli su i usvojili  Program rada za 2018. godinu.

Do promjene u financijskom planu programa rada Turističke zajednice Grada Otočca došlo je s danom 30. prosinca 2017.

Predsjednik Gradskog vijeća Branislav Šutić na prijedlog predsjednice kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP Vlatke Ružić donio je Odluku o smanjenju sredstava financiranja iz Proračuna Grada Otočca sa 450.000 na 150.000 kuna.

Ovom odlukom paraliziran je rad Turističke zajednice Grada Otočca i donesena odluka štetna je za  razvoj turizma na području Otočca i Gacke.

Osnova rada je komunikacija vrijednosti: tisak brošura, razglednica, letaka, turističkih karata, biciklističkih karata, novog promidžbenog materijala; fb oglašavanje i medijsko oglašavanje, sve to ne može biti kvalitetno odrađeno i TZG Otočca ove godine ne ulazi spremna u novu turističku sezonu. Planirani novi proizvodi ostaju za realizirati u nekom drugom periodu, a upitan je i rad Turističko informativnog centra. Nabava cvijeća, kao poticanje i sudjelovanje u uređenju grada, za ustanove na području grada te privatne iznajmljivače, ove godine nije moguća.

Manifestacije, koje su se provodile kroz cijelu godinu, smanjene su i odraditi će se samo najveće manifestacije u gradu i županiji.

Paradoksalno je da nakon dobivenog priznanja Grada Otočca za zapažene rezultate u turizmu, dobivenog posebnog priznanja za manifestaciju Eko etno Gacka, nakon ostvarenih 50.000 turističkih noćenja, učestale medijske prisutnosti, cjelogodišnjih događanja koje Turistička zajednica Grada Otočca organizira ili podupire, predsjednik Gradskog vijeća Branislav Šutić to ne prepoznaje i ne priznaje i svjesno zaustavlja razvoj turizma u Otočcu.

Turističko vijeće TZG Otočca poziva članove Gradskog vijeća na preispitivanje odluka kojima je zaustavljen razvoj turizma, promocija destinacije i održavanje  manifestacija.

Vidljiv je interes županije za manifestacije Grada Otočca, ukupno 0 kuna dobivenih sredstava u protekloj godini. Turistička zajednica Ličko senjske županije dodijelila je 2.000 kuna za Advent od ukupno 81.000 kuna koliko je raspoređeno za manifestacije u cijeloj županiji.

Objašnjenje amandmana vijećnice Vlatke Ružić pokazuje elementarno nepoznavanje funkcioniranja rada turističkih zajednica i Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. Naime, prilikom isticanja dovoljnog broja noćenja, namjerno je obmanuta javnost i poslana poruka da se Turistička zajednica Grada Otočca sufinancira od noćenja, što ne odgovara istini.

Turistička zajednica Grada Otočca financira se od 65 posto ukupno uplaćenih sredstava boravišne pristojbe i 65 posto uplaćene turističke članarine, što nije dovoljno za pokrivanje osnovnih zadaća turističke zajednice, poradi kojih je i osnovana. Uvede li se ovakva praksa i u ostalim jedinicama lokalne samouprave, a koje nisu turistički toliko jake, slijedi njihovo gašenje.

M.O.

Podijeli novost na društvenim mrežama!