O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Raspušten Županijski odbor ličkog HDZ-a

1/1
Raspušten Županijski odbor ličkog HDZ-a
Raspušten Županijski odbor ličkog HDZ-a
Objavljeno: 05-01-2018

Na izvanrednom sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća vladajuće stranke raspušten je Županijski odbor HDZ-a Ličko-senjske županije. Današnji sastanak sazvao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon što je ličko-senjski župan Darko Milinović u četvrtak žestoko napao vodstvo stranke, nezadovoljan izborom ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera.

'Konsenzualna odluka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća je da smo raspustili organizaciju ličko-senjskog HDZ-a, imenovali povjerenstvo od 10-ak članova. Vodit će ga državni tajnik u Ministarstvu uprave, Darko Nekić ( bivši gradonačelnik Grada Senja).  Očekujemo da će se u sljedećim mjesecima organizirati novi izbori u HDZ-u Ličko-senjske županije', rekao je Andrej Plenković nakon sastanka, dodavši da Darko Milinović ostaje župan. Po sudu šefa HDZ-a, jučerašnja konferencija za novinare u Lici uopće se nije trebala dogoditi, a današnje odluke na sjednici posljedice su te presice. 

Objasnio je da natječaji postoje da bi se na transparentan način, na temelju stručnih kvalifikacija, birali najbolji kandidati. 'Iza takvog načela stojimo, zato smo danas donijeli ovakvu odluku. Smatramo da je ovo bila jedna neprimjerena reakcija župana. Ona je bila van nadležnosti, ovo su odluke koje donosi ministarstvo na temelju natječaja', poručio je Plenković.

Rekao je da u HDZ-u nema frakcija: postoji politika stranke, postoji politika Vlade. 'Stranku vodim malo više od godinu i pol, u tom razdoblju pobijedili smo na parlamentarnim izborima. Stranka je konsolidirana. Ova Vlada je pokazala najviši duh partnerstva i surađivanja sa županijama', kazao je Plenković.

Za Darka Milinovića, odluka o raspuštanju ličko-senjskog HDZ-a bila je očekivana. 'Nisam razočaran. Ne smatram to porazom. Ja sam jučer podnio ostavku, ovo je očekivana odluka. Idu izbori za predsjednika i županijski odbor i ja sam je svjesno jučer dao', rekao je Milinović, dodavši da je na sastanku bilo dosta rasprave.

Milinović je, podsjetimo, dao ostavku na mjesto šefa županijskog HDZ-a te je Plenkoviću poručio da se Likom neće upravljati iz Zagreba. 

Pobuna Darka Milinovića i njemu odanih ljudi iz ličkog HDZ-a u izravnom televizijskom prijenosu, doznaje tportal, jako je iživcirala vrh stranke.

'Pa što je on mislio, ako je uopće mislio, kada je u izravnom televizijskom prijenosu poručio da se ravnatelj jedne javne ustanove zapravo ne smije izabrati na natječaju, nego da ga imenuje šef ličkog HDZ-a?' Stranci je nanio veliku štetu poručivši da je HDZ iznad zakona', rekao je za tportal izvor blizak vrhu stranke.

Podsjetimo, Milinović je u četvrtak sasuo drvlje i kamenje na ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića zato što se usudio za ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovati Tomislava Kovačevića, umjesto kandidatkinje koju je on 'izabrao'.

'Neće nas ponižavati taj kvazihadezeovac', poručio je Milinović.

Osim što je Darko Milinović dao ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a, ostavke su dali svi šefovi gradskih i općinskih organizacija ličkog HDZ-a.

Na današnjem sastanku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća očekivala se odluka o raspuštanju cijelog Županijskog odbora ličkog HDZ-a.

Nakon toga lički HDZ vodit će povjerenik vodstva stranke, a u roku od najviše šest mjeseci moraju se raspisati izbori na kojima će članovi HDZ-a birati novo vodstvo županijske organizacije.

 

Preuzeto: Tportal

Autor: Marko Špoljar

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!