O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Novi ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević je izbor stručnog povjerenstva

1/1
Novi ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević je izbor stručnog povjerenstva
Novi ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević je izbor stručnog povjerenstva
Objavljeno: 05-01-2018

Tomislav Kovačević na mjestu novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvičkih jezera izbor je stručnog povjerenstva Ministastva zaštite okoliša i energetike. Izjavio je to ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić uoči sjednice Vlade RH komentirajući ostavku Darka Milinovića na mjesto predsjednika ličko-senjskog HDZ-a nakon što je Ćorić novim ravnateljem NP-a imenovao Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a. 

Ministar zaštite okoliša i energetike istaknuo je da je stručno povjerenstvo njegova ministarstva ocijenilo Kovačevića kao najboljeg kandidata.

Kovačević: Izabran sam kao najbolji kandidat za ravnatelja Nacionalnog parka

Novi ravnatelj NP Plitvičkih jezera Tomislav Kovačević, zbog čijeg je imenovanja vodstvo ličko-senjskoga HDZ-a dalo ostavku, rekao je kako ne razumije predsjednika županijskoga HDZ-a Darka Milinovića koji je od njega zatražio da odustane od kandidature za ravnatelja iako ga je, dodao je, stručno povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša i energetike na javnom natječaju izabralo kao najboljeg kandidata.

"Sve i da želim povući kandidaturu za ravnatelja Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, to više ne mogu jer više nisam kandidat, nego imenovani ravnatelj", rekao je Kovačević neposredno nakon što mu je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike uručilo rješenje o imenovanju.

Tomislav Kovačević rekao je kako mu taj "lokalni politički komplot nije jasan". "Bio je raspisan natječaj i ako poštujemo propise ove zemlje, treba prihvatiti zaključak stručnog povjerenstva koje je razgovaralo s osam od 13 kandidata koji su ušli u uži izbor jer su zadovoljili sve administrativne uvjete", podsjetio je Kovačević.

Preuzeto: HRT

Foto:mzorh.eu  
 

Podijeli novost na društvenim mrežama!