O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Na konferenciji u svezi razminiranja područja uz granicu s BiH sudjelovao ministar unutarnjih poslova

1/1
Na konferenciji u svezi razminiranja područja uz granicu s BiH sudjelovao ministar unutarnjih poslova
Na konferenciji u svezi razminiranja područja uz granicu s BiH sudjelovao ministar unutarnjih poslova
Objavljeno: 07-11-2017

U Kongresnoj dvorani hotela Jezero u Nacionalnom parku Plitvička jezera održana je jučer uvodna konferencija u svezi projekata financiranih u okviru Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2013 i Prijelaznog instrumenta„Razminiranje područja uz granicu s Bosnom i Hercegovinom u Ličko-senjskoj županiji“ i „Razminiranje socio-ekonomske infrastrukture u Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zadarskoj županiji“. 

Riječ je o dva Ugovora o bespovratnim sredstvima Europske unije namijenjenih razminiranju minski sumnjivih područja na području Ličko-senjske županije koji će biti financirani u okviru Prijelaznog instrumenta, te jednom Ugovoru o bespovratnim sredstvima Europske unije za razminiranje područja u Sisačko-moslavačkoj županiji, a koji će se financirati u okviru programa IPA komponenta I – Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2013. godinu. 

Na konferenciji je sudjelovao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je istaknuo da je riječ je o ispunjenju naših obaveza u primjeni schengenskih standarda, kako bismo u bliskoj budućnosti pristupili Schengenu - što želimo ostvariti do kraja mandata aktualne Europske komisije – do svibnja 2019. godine.

Također je naglasio da razminiranje graničnih područja u Ličko-senjskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji zasigurno na višu razinu podiže nadzor i kontrolu naših nacionalnih granica prema susjednoj Bosni i Hercegovini, s obzirom da je taj dio naše nacionalne, ujedno i vanjska granica Europske unije, provođenjem ovih projekata direktno se utječe na jačanje ne samo hrvatske, već i europske sigurnosti, te da se njihovim ostvarenjem, osnažuje i razvoj pograničnog područja te unapređuje prekogranična suradnja s Bosnom i Hercegovinom. 

„Briga o sigurnosti stanovnika Hrvatske, posjetitelja naših, velikim dijelom zaštićenih, prirodnih ljepota, i posebice naših hrabrih pirotehničara – uvijek nam je bila i bit će nam na prvom mjestu. I stoga nemam dvojbi da će se i ova bespovratna sredstva kvalitetno uložiti i višestruko iskoristiti za sigurnost i procvat naših lokalnih sredina, za boljitak Lijepe naše, za svijet bez mina preko Hrvatske bez mina.“ poručio je na kraju ministar unutarnjih poslova. 

Na konferenciji su sudjelovali i Zdravko Modrušan, ravnatelj Hrvatskoga centra za razminiranje, Đurđa Adlešič predsjednica Upravnog vijeća Hrvatskog centra za razminiranje, Tomislav Tolušić ministar poljoprivrede, Gabrijela Žalac ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a, Tomislav Petric ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Ivo Žinić župan Sisačko-moslavačke županije i Darko Milinović župan Ličko-senjske županije.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!