O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

HAZUD u Otočcu - sjećanje na tzv. Dan ustanka u Srbu

1/4
HAZUD u Otočcu - sjećanje na tzv. Dan ustanka u Srbu
HAZUD u Otočcu - sjećanje na tzv. Dan ustanka u SrbuHAZUD u Otočcu - sjećanje na tzv. Dan ustanka u SrbuHAZUD u Otočcu - sjećanje na tzv. Dan ustanka u SrbuHAZUD u Otočcu - sjećanje na tzv. Dan ustanka u Srbu
Objavljeno: 29-07-2017

OTOČAC – Otočac je danas opet bio medijima zanimljiv, Udruga Hrvatska akademska zajednica domovine i dijaspore (HAZUD) organizira cjelodnevni program sjećanja na žrtve o i oko tzv. Dana ustanka 27. srpnja u Srbu. HAZUD želi obilježiti 105. obljetnicu Francetićeva rođenja, dodajući da se on borio protiv "udruženja talijanskog i srpskog fašizma." Članovi te Udruge pokušat će ponovno postaviti spomen ploču na rodnu kuću Jure Francetića, čije je postavljanje Vlada zabranila 28. lipnja.

Molitva za Juru Francetića bila je ispred župne crkve u Otočcu kod križa izrađena od tenkovskih čahura iz vremena Domovinskog rata (navodno je otočki župnik zabranio misu), koju je vodio don Anđelko Kaćunko, a misa je kasnije održana u crkvi Pohođenja Marijina Elizabeti u Brlogu.

Nakon mise, barem se tako govori, bit će pokušaj postavljanja nove ploče na rodnu kuću Jure Francetića u Vivozama u Otočcu. No teško da će im to uspjeti, policije je u Otočcu jedan na jedan, što bi se reklo, sve je policijom prekriveno (na svakoj terasi, na svakom ćošku, što u civili što u odori, što onih "tajnih" - koje svi znamo). Jurinih poklonika bilo je na molitvi 22, a policajaca svih vrsta kudikamo više. Zanimanje za ovaj događaj je popriličan, našlo se tu nekoliko kamera iz nekoliko TV kuća.

Također se pronio glas da je u Otočcu i Jorge Francetić sa dva sina i kćerkom, došao je iz Argentine. A Jorge je sinovac Juri Francetiću, no na ovom skupu nije viđen. Ipak je sve to policiji dalo dodatnu nervozu i posao, dobili su befel i bespogovorno ga moraju odraditi.

Kako bilo da bilo, HAZUD je htio medijsku pozornost, to mu je uspjelo, dobio ju je. A ploča, vele da će biti ploča.

I.B. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!