O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Hoće li povećati boravišnu pristojbu?

1/1
Hoće li povećati boravišnu pristojbu?
Hoće li povećati boravišnu pristojbu?
Objavljeno: 27-07-2017

OTOČAC – Hoće li biti povećana boravišna pristojba, ili ipak možda ne će? To je pitanje koje će se razriješiti ovih dana. Naime Ministarstvo turizma je pripremilo svu dokumentaciju o povećanju pristojbe i danas je trebala biti prihvaćena.  No, tomu su se usprotivili predstavnici turističkog sektora koji se tom povećanju načelno protive, odnosno Udruga poslodavaca u hotelijerstvu, Kamping udruženja Hrvatske, Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore i Udruga za ugostiteljstvo i turizam pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca.  

Jučer su planirali održati press konferenciju na kojoj su dodatno namjeravali pojasniti argumente protiv povećanja pristojbe. Ali večer uoči te presice stigla je obavijest da se presica odgađa zbog daljnjih konzultacija s Ministarstvom turizma i Vladom RH na temu boravišne pristojbe i drugih ključnih izazova turističke industrije.

Presica je navodno odgođena jer je predsjednik Vlade premijer Plenković odlučio sazvati sastanak s predstavnicima udruga u turizmu kako bi razmotrili tu problematiku. Pozvana je također i ministrica gospodarstva Martina Dalić. Očekuju se rezultati tih konzultacija.

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!