O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Predstavljena knjiga don Angjela

1/13
Predstavljena knjiga don Angjela
Predstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don AngjelaPredstavljena knjiga don Angjela
Objavljeno: 31-05-2017

OTOČACSinoć je u maloj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta bila predstavljena knjiga don Angjelka Kaćunka znakovita naslova “Uoči progona“. Ova knjiga, zapravo zbirka 35 sučelnih razgovora (intervjua), već svojim naslovom pobuđuje pozornost, a kako i ne će kad se radi o „kontroverznom“  autoru, kakvoga don Angjela smatraju osobito pojedini mediji, odnosno novinari, lijepeći mu tu „difamirajuću“ i „diskreditirajuću“ etiketu, koje se on niti libi, niti srami, čak ju i priznaje.

Na prvi pogled se moglo posumnjati u ozbiljnost ove knjige, no kako su promotori u svojim istupima naglasili, radi se o posve serioznu i promišljenu štivu koje zrcali autorove stavove promatrane ne samo kroz prizmu religijskoga (kršćanskoga) stajališta, već i onoga intelektualnoga, posve svjetovnoga. O tom uspješnom spoju religijskoga i intelektualnoga svjetovnoga govorio je msgr. prof. dr. Milan Šimunović, dok je prof. Manja Kostelac-Gomerčić zborila o pravom obilju autorovih osvrta i zanimanja za sva suvremena aktualna zbivanja u ovom svijetu, a Milan Kranjčević je u ime izdavača, a to je Katedra Čakavskog sabora pokrajine Gacke, govorio u suverenosti autora u svakomu sučelnom razgovoru, onomu naklonjenomu i onomu nenaklonjenomu, odnosno njegovu vještom snalaženju u svakoj temi koja je bila predmet razgovora.

Mnogo bi se toga o don Angjelu moglo kazati, slojevita je to i (obrazovanjem) bogata osoba, onaj tko se drzne kazati kako ga (pre)dobro poznaje doista više kaže o sebi nego o njemu, svakako da ova knjiga „Uoči progona“ zaslužuje kompletniji i kompleksniji osvrt.

Samo predstavljanje ove knjige je glazbom providio Župni zbor iz Kompolja te VIS Trinitas iz Otočca, izvevši tri skladbe nabožna karaktera.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!