O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Dječjem vrtiću „Ciciban“ održana je u četvrtak akcija „Radost dječjeg igrališta“

1/6
U Dječjem vrtiću „Ciciban“ održana je u četvrtak akcija „Radost dječjeg igrališta“
U Dječjem vrtiću „Ciciban“ održana je u četvrtak akcija „Radost dječjeg igrališta“ U Dječjem vrtiću „Ciciban“ održana je u četvrtak akcija „Radost dječjeg igrališta“ U Dječjem vrtiću „Ciciban“ održana je u četvrtak akcija „Radost dječjeg igrališta“ U Dječjem vrtiću „Ciciban“ održana je u četvrtak akcija „Radost dječjeg igrališta“ U Dječjem vrtiću „Ciciban“ održana je u četvrtak akcija „Radost dječjeg igrališta“ U Dječjem vrtiću „Ciciban“ održana je u četvrtak akcija „Radost dječjeg igrališta“
Objavljeno: 26-05-2017

Radi se o volonterskoj akciji, koja se provodi u sklopu građanske akcije „Naš doprinos zajednici“ koju financijski podupire  Zaklada  „Kajo Dadić“ iz Splita, odnosno Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

U akciju  uređivanja i oplemenjivanja vanjskog prostora vrtića uključili su se  roditelji i djeca, njih ukupno 40 –ak , rekla nam je ravnateljica vrtića Lidija Sušić, dodavši da je učinjeno i više od planiranog; obojene su klupice, pješčanik, kućice za igru, a iscrtana je i cesta, naravno s parkiralištem.

Na ovaj je način i inače veliko dvorište Vrtića  još bolje iskorišteno za igru i  boravak djece  na svježem zraku.

Podsjetimo, u akciju Radost dječjeg igrališta uključili su se  već ranije, kroz  pripremne radove,  djelatnici tvrtke Gacka d.o.o. uklanjanjem stabala i obrezivanjem krošnji kako bi se stvorilo više prostora za daljnju provedbu akcije kao i  učenici drugog razreda šumarstva iz Srednje škole Otočac koji su sadili nova stabla.

„Radost dječjeg igrališta“ u Otočkom dječjem vrtiću jedna je od 15 akcija koju je Zaklada „Kajo Dadić“ iz Splita poduprla  na nivou regije koja obuhvaća 6 priobalnih županija.

Iz Zaklade je za ovu namjenu ostvarena potpora u iznosu od 13.000 kn, a ostatak je osiguran iz vlastitih sredstava Vrtića, odnosno – donacija, rekla nam je ravnateljica Sušić.

Ostvarena je, tako,  još jedna lijepa i korisna akcija uređivanja vanjskog prostora vrtića, zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade , a  u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva,  za koju je natječaj  bio raspisan  u listopadu prošle godine.

 

J.J.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!