O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Povećana sredstva za obnovu višekatnica i obrazovnih ustanova

1/1
Povećana sredstva za obnovu višekatnica i obrazovnih ustanova
Povećana sredstva za obnovu višekatnica i obrazovnih ustanova
Objavljeno: 25-05-2017

OTOČAC - Odlukom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Lovre Kuščevića, uz suradnju s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac, uspješno su povećane alokacije sredstava za dva poziva i to Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja' i Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Energetska obnova višestambenih zgrada', koje je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, a koji se sufinanciraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj prošli tjedan donijela je Odluku o produžetku financiranja provedbe Programa energetske obnove zgrada javnog sektora za razdoblje 2014.-2015. godine, koju je predložilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Također su povećanje alokacije sredstava u okviru poziva  'Energetska obnova višestambenih zgrada“ u kojem je početna alokacija sa 152 milijuna kuna povećana na 560.960.409,50 kuna bespovratnih sredstava. Ukupno je zaprimljeno 649 prijava, od čega kriterije prihvatljivosti zadovoljava 596 prijava što dovodi do ukupne investicije u vrijednosti 939.928.834,48 kuna.  Svrha Poziva je provedba mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u višestambenim zgradama koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje, odnosno hlađenje kroz integrirani pristup.

Za javne  ustanove koje se bave odgojem i obrazovanjem odnosno vrtiće, osnovne i srednje škole, učeničke domove i fakultete sufinancirat će se 223 projekta, odnosno 61 vrtić, 4 fakulteta, 138 osnovnih škola, 17 srednjih škola, jedna školska dvorana i dva učenička doma – stoji u obavijesti Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!