O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Don Angjelo - skladatelj

1/4
Don Angjelo - skladatelj
Don Angjelo - skladatelj Don Angjelo - skladatelj Don Angjelo - skladatelj Don Angjelo - skladatelj
Objavljeno: 15-04-2017

KOMPOLJE – Kada je u pitanju don Angjelo (Kaćunko), onda iznenađenjima nema kraja. Osobito onima koji nisu dovoljno upućeni u njegovu složenu i bogatu osobnost. Jest da je svećenik, jest da je bloger, jest da igra tenis, jest da svira … ma dalo bi se toga podosta nabrojati. A o čemu god s njim začneš razgovor, ima se tu o čemu popričati i što čuti. Kako i ne će, ta on je studirao toliko humanitarnih disciplina da bi lako mogao u isusovački red, ako ne i kuda dalje.

No jedna njegova vještina je vjerojatno mnogima manje poznata, a to je da je ni manje ni više već – skladatelj. Ne da je tamburaš (molim, ovo doslovno shvatiti), da znade lijepo po gitari prebirati (ta Dalmatinac je), već on i sklada svete pjesme. Ako ima dobar tekst, ulovi se don Angjelo gitare i počinje njegova glazbena poezija, notica ovamo, takt onamo, akord je već tu, a pred njim raskriljena kajdanka. Da, da, upisuje on svoje skladbe kičicom u kajdanku k'o od šale. Da ne zna, ne bi, rekao bi vjerni narod.  

U svomu radu ima dobru simbiozu s tekstopiscima, u zadnje vrijeme ta suradnja je na relaciji Australija – Kompolje. Stihove piše Marija Dubravac iz Brisbanea, a don Angjelo sklada. Tako da mnoge crkvene pjesme, koje izvodi župni zbor Kompolje, budu praizvedba neke od skladba. Premijera! A nažalost, to se ne zna, a don to skromno svećenički ni ne ističe. Skladao je on toga podosta, istaknut ćemo ovom prigodom samo dvije skladbe: Čuvar Kroacije (pjesma posvećena sv. Josipu) i Let duše. Neke od njegovih skladanih pjesama izvodio je župni zbor iz Kompolja i na posljednjemu pasionskom koncertu u crkvi Presveta Trojstva u Otočcu.

Pa kad se još netko drzne reći „žuku besedu“ na don Angjela!

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!