O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Završni koncert - oduševio

1/7
Završni koncert - oduševio
Završni koncert - oduševioZavršni koncert - oduševioZavršni koncert - oduševioZavršni koncert - oduševioZavršni koncert - oduševioZavršni koncert - oduševioZavršni koncert - oduševio
Objavljeno: 20-03-2017

OTOČAC – Sinoć je u velikoj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta održan završni koncert pjesme i plesa Dinarske zone. Bila je to prava poslastica za publiku, koja je svojom nazočnošću „osvjetlala obraz“ Otočcu, ali i svim sudionicima dvodnevna seminara kojega su držali dr. sc. Joško Ćaleta, vodeći hrvatski etnomuzikolog i Vido Bagur, etnolog koji se poglavito bavi plesom i kolima.

Ovaj koncert, pored toga što je bio melem za oči i uši, bio je i edukativan jer su ova dva spomenuta voditelja ukratko publici pojašnjavala što će biti izvedeno, iz kojega kraja i koje su osnovne značajke konkretnog plesa i pjesme. Tako se mogala čuti pjesma Moj zeleni bore, Lipo li je naše sinje more, Od osamnajst, Mare, lita (Drniš), Izvor voda izvirala (Kuterevo), šetano kolo i napovrate (Kuterevo), Igrali se konji vrani i šetano kolo (Rakovica), Lipo li je sprid Zadra more (Kali i Preko), pjesme i kola iz Kljaka, Divojka se na gran naslonila iz Radovine (Ravni kotari), Grlo moje muklo progovara (pastirka pjesma – Lovinac), Ko se, nano, volio i kada (ravni kotari), ma tko bi to sve nabrojio, bilo je izvedbi u pravom izobilju u koncertu koji je trajao nekih 60 minuta.

Zadovoljstvo ovim dvodnevnim koncertom je bilo posvemašnje, od samih sudionika, da napomenemo da ih je bilo 90 iz gotovo cijele Hrvatske, do voditelja i organizatora – Gackoga pučkog otvorenog učilišta. Zaključeno je da ovakve seminare treba nastaviti, svi su se srdačno rastali uz „doviđenja dogodine u Otočcu“.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom